23. ledna 2019 • 15:23

Březinová po krátkém programu září, na ME útočí na své maximum

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krasobruslařka Eliška Březinová je na mistrovství Evropy po krátkém programu dvanáctá a útočí na své maximum, kterým je právě dvanácté místo z loňského roku. Od elitní desítky na šampionátu v Minsku českou krasobruslařku dělí 2,21 bodu. Díky bezchybnému krátkému programu vede olympijská vítězka Alina Zagitovová.



Březinová lehce ztratila ubráním jedné otáčky v kombinaci, za trojitým toeloopem skočila jen dvojitý místo plánovaného trojitého. Předvedla ale solidní výkon, za který získala 55,85 bodu, což je její nejlepší známka v sezoně. "Byla to čistá jízda, ale jeli jsme na 3 - 3, které bohužel nevyšlo. Protože jsem u toho prvního nestála ideálně ve výjezdu, tak jsem se rozhodla, že radši udělám dvojitého, než abych tam udělala bůhvíco," uvedla Březinová na svazovém facebooku.

Čistou jízdou Březinová potěšila i své trenéry. "Samozřejmě jsme spokojení, jak to zajela. Vypadala krásně na tom ledě," poznamenal na instagramu někdejší bronzový olympijský medailista Jozef Sabovčík, který se od letoška podílí na přípravě nejlepší české krasobruslařky společně s jejím otcem Rudolfem Březinou.

Obhájkyně evropského titulu Zagitovová zvládla kompletní krátký program včetně obtížné kombinace lutzu s trojitým rittbergerem bez výraznějšího zaváhání, ale známkou rovných 75 bodů zaostala o více než pět bodů za svým sezonním maximem. Před krajankou Sofií Samodurovovou, jež si při debutu na ME vylepšila osobní rekord, má náskok pouhých 2,12 bodu. Rozhodne se tak ve volné jízdě, která se na loňském na MS i na předvánočním ruském šampionátu Zagitovové nevydařila.

Dnes selhala další ruská favoritka Stanislava Konstantinovová, jež je po dvou hrubých chybách v krátkém programu až jedenáctá těsně před Březinovovu. Ztrácí téměř devět bodů na třetí Alexii Paganiniovou ze Švýcarska, která byla loni při debutu na ME sedmá. Za Paganiniovou jsou v těsném odstupu seřazeny další uchazečky o medaili - Finka Viveca Lindforsová, Slovenka Nicole Rajičová a Francouzka Laurine Lecavalierová.

Rozhodne se ve volných jízdách, které krasobruslařky čekají v pátek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud