24. ledna 2019 • 10:40

Pastrňák je mezi střelci NHL devátý a v produktivitě devatenáctý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový útočník David Pastrňák z Bostonu je s 27 brankami devátý v tabulce střelců NHL a s 56 body ze 49 utkání mu patří 19. místo v produktivitě. Mezi střelci dvaadvacetiletý rodák z Havířova zaostává o deset branek za vedoucím Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu.


Ruský kanonýr, jenž útočí na obhajobu Maurice Richard Trophy, má náskok sedmi gólů před Jeffem Skinnerem z Buffala, Johnem Tavaresem z Toronta a Braydenem Pointem z Tampy Bay. Ovečkin se stal nejlepším střelcem NHL už sedmkrát a vyrovnal rekord Bobbyho Hulla.

Produktivitě vládne se 78 body za 22 branek a 56 přihrávek ze 49 utkání Ovečkinův krajan Nikita Kučerov z Tampy Bay. Má náskok čtyř bodů před Finem Mikkem Rantanenem z Colorada, jenž zaznamenal v 50 duelech 23 gólů a 51 asistencí.

Kučerov je i nejlepším nahrávačem o čtyři asistence před Blakem Wheelerem z Winnipegu. Pozice nejproduktivnějšího obránce patří Kanaďanovi Brentu Burnsovi ze San Jose s 55 body za devět gólů a 46 přihrávek z 52 zápasů. Kanadskému bodování nováčků vládne Švéd Elias Petterssson z Vancouveru, který ve 40 duelech zaznamenal 45 bodů za 23 branek a 22 asistencí.

Nejlepší bilanci plus/minus má s 29 kladnými kanadský obránce Mark Giordano z Calgary. Nejhorší je s 23 zápornými body kanadský útočník Jonathan Huberdeau z Floridy. Nejtrestanějším hráčem je se 112 minutami francouzský útočník Antoine Roussel z Vancouveru.

Nejnižší průměr 2,02 obdržené branky na zápas má švédský gólman Robin Lehner z New York Islanders, který se spolu s Američanem Jackem Campbellem z Los Angeles může pochlubit nejvyšší úspěšnosti zákroků 93,1 procenta. Český gólman David Rittich z Calgary je s průměrem 2,47 obdrženého gólu na utkání šestý a s úspěšností 91,8 procenta jedenáctý. S šesti čistými konty vládne Marc-Andre Fleury z Vegas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud