17. února 2019 • 19:09

Birner řídil čtyřmi body výhru Liberce v Mladé Boleslavi 4:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté vedoucího Liberce napravili páteční domácí zaváhání se Zlínem a v duelu 45. kola extraligy vyhráli na ledě nedalekého rivala Mladé Boleslavi 4:1. U všech gólů Bílých Tygrů byl útočník Michal Birner; jeden sám dal a na další tři přihrál. Středočeši po sérii pěti výher podruhé za sebou nebodovali a zásluhou lepšího skóre je na sedmou příčku přeskočila Sparta.


Skóre se poprvé měnilo už po 14 vteřinách hry, kdy se k puku na kruhu dostal Lenc a bekhendem přetavil proti svému bývalému týmu hned první střelu zápasu v liberecké vedení.

To však trvalo jen minutu a 19 vteřin. Bruslaři totiž využili hned vzápětí přesilovku při vyloučení Šmída, když se také z mezikruží přesnou ranou prosadil Žejdl. Vedení Tygrům mohl vrátit v jejich úvodní přesilové hře Hudáček, jenže odražený puk nedokázal do odkryté branky nasměrovat přesně.

Liberec si přeci jen vzal vedení zpátky. Těsně před polovinou zápasu našel u pravé Růžičkovy tyče Birner volného Hudáčka, který pohodlně zasunul puk do domácí branky. A Bílí Tygři své vedení dokonce navýšili, když se v přesilové hře po závaru před domácím brankovištěm dostal puk až k Valskému, který upravil na 3:1 pro hosty.

"První třetina od nás byla velmi slušná, ale po gólu na 1:2 to na kluky trochu padlo a chyběl nám ve hře takový šmrnc, který bychom tam potřebovali. Ve třetí třetině jsme prohrávali osobní souboje a vůbec jsme se nedostali do žádného tlaku. Liberec dnes vyhrál zaslouženě," přiznal asistent domácího trenéra Pavel Patera.

Další šance si Severočeši vytvořili už ve třetí třetině, kdy při hře čtyři na čtyři ztratil hůl domácí obránce Kovačevič a nebezpečně střílel Hudáček. Liberec pak ve zbytku zápasu zodpovědně bránil modrou čáru a domácí se nemohli dostat do potřebného tlaku. Naopak si museli dávat pozor na nebezpečné liberecké kontry.

Závěrečné drama nepřišlo. I proto, že v končící 59. minutě ještě zpečetil výsledek gólem do prázdné branky Birner.

"Myslím, že jsme viděli atraktivní první třetinu, pořád se hrálo, rozhodčí asi jenom čtyřikrát pískli do píšťalky. Vstřelili jsme gól, ale hned jsme v oslabení inkasovali. Ve druhé třetině už to byl spíš taktický boj, kde bylo hodně soubojů. Nakonec jsme vyrovnaný zápas přetlačili na svou stranu asi větším důrazem před brankou a zaslouženě bereme tři body," uvedl trenér extraligového lídra Filip Pešán.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud