Jan Podroužek
17. května 2018 • 12:40

Mimořádně hloupá delegace, nebo snad arogance moci? Co si má člověk myslet...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baví se dva muži, kteří mají v komisi rozhodčích v malíku delegace na zápasy. „Hele, nevíš, jak bychom mohli fanoušky trochu vytočit? Vyprovokovat?“ – „Jasně, pošleme Pavla Julínka foukat Viktorku.“ Delegace rozhodčích na předposlední ligové kolo, v němž se může rozhodnout o titulu, je zoufale neoriginální, ale co hůř, je také hloupá. Tento krok, za který nese zodpovědnost komise rozhodčích FAČR, důvěryhodnosti českého fotbalu rozhodně nepřispívá.



Stačilo by přitom celkem málo. Povolat prostě na tak důležitý zápas někoho jiného. Ale to by bylo asi příliš jednoduché.

Nominace Pavla Julínka na zápas Viktoria Plzeň-Teplice se přitom dá považovat buď za aroganci, nedomyšlenou hloupost nebo za zbytečnou provokaci a flusanec do tváře fanoušků. Proč? Tento sudí totiž totálně zpackal zápas Slavie se Slováckem, kdy domácím upřel dvě penalty, a navíc je spojen s několika chybami ve prospěch Viktorie.

Jenom rychle: v dubnu 2017 si otevřeně stěžovaly Teplice a podávaly protest proti Julínkovi po remíze v Plzni 2:2. Na průběhu jim toho vadilo opravdu dost, tak jenom namátkou třeba zcela nepotrestaný loket Marka Bakoše do krku Martina Filla, nebo nepřerušení hry po střetu Tomáše Vondráška opět s Bakošem, kdy první skončil s otřesem mozku.

Mimochodem, tehdy paradoxně došlo na nepříčetné výlevy generálního ředitele Viktorie Adolfa Šádka vůči Julínkovi, byť ten zrovna domácím neubližoval. „Kdo tě učil pískat? Ty už si nezapískáš, o to se postarám,“ měl tehdy řvát Šádek na rozhodčího, což popisoval ve zprávě delegát Václav Krondl.

Fakt padlé na hlavu...

Pak byl srpen a Viktoria vyhrála v Jihlavě 2:1. Mimo jiné i tak, že před rozhodující brankou v nastaveném čase došlo ke zřejmému faulu Marka Bakoše, čili se neměl kopat klíčový roh.

A celkem nedávno, před necelý měsícem, remizovala Slavia doma se Slováckem, a měla kopat dvě penalty, kterých si Julínek nevšiml. A ještě vyžlutil před velkou bitvou s Viktorií oporu Tomáše Součka.

Přesto přese všechno bych si nikdy nedovolil tvrdit, že Julínek to dělá naschvál a jde Západočechům nějak speciálně na ruku. Možná to byly prostě jen jeho minely. Nicméně chybuje, takže je spíše otázka, zda ještě vůbec má co dělat na listině ligových sudích.

A Komise rozhodčích to dovede do takového extrému, že právě Julínka, kolem kterého zkrátka jsou důvodné pochybnosti o tom, jak zápas zvládne, povolá na misi do Plzně. Tohle se, pánové, opravdu nepovedlo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud