Jonáš Bartoš
26. února 2011 • 20:57

Hradec ukázal cestu: Recept na Plzeň je útok

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ - Prohráli, ale se ctí. A minimálně naznačili, jakým stylem proti našláplé Plzni uspět. Lídr ligové tabulky musel sakra dřít, aby nadšeného nováčka soutěže skolil. Z pohledného duelu vyplývá jasné poselství. Pokud chtějí mužstva Plzeň porážet, musí útočit. S defenzivním fotbalem nemají šanci. Hradci díky tomu chybělo málo, aby velkého favorita zaskočil.



Plzeň i Hradec jsou známí tím, že útočně laděný, moderní styl fotbalu preferují. Hráči ho mají vrytý pod kůží, na trénincích ho pilují denně. Ligový nováček taktiku nezměnil ani na hřišti vedoucího týmu. A málem mu to vyšlo.

Hosté vydrželi vzdorovat celých sedmdesát minut, schylovalo se k senzačnímu výsledku. Proč?

Rozhodně ne proto, že by úporně betonovali a čekali, co Plzeň vymyslí. Naopak neustále napadali, byli pořád v pohybu. A Plzni dělali velké problémy.



Černý, Klapka, Poděbradský. Ti se často nebojácně pouštěli do odvážných kombinací, lídra soutěže pořádně zaskočili. Chyběl jen gól, který díky výtečnému Pavlíkovi snaze "Votroků" chyběl.

Jindy sebevědomá Plzeň měla z hradeckých manévrů pořádně zamotanou hlavu. Obránci nestíhali, pod tlakem dělali chyby. Problémy jim dělal styl, kterým soupeře běžně ničí oni. Kolmé přihrávky, rychlé akce. Přesně tyhle prvky bylo možné ve hře Hradce najít. Hosté se díky tomu několikrát málem dostali do vedení.

Na podzim už podobným stylem přestřílela Plzeň Boleslav. A Hradec znovu ukázal cestu, jak suveréna ligy přelstít. Chyběl mu k tomu opravdu jen kousek.
Klapka v souboji s Horváthem
Klapka v souboji s Horváthem


Viktoriáni nakonec duel zvládli, mají "povinné" tři body. A můžou v klidu čekat, jak Sparta zareaguje v Ostravě. Borci z Letné by si ale styl ligového nováčka měli pořádně zapamatovat. Za dva týdny, až na Štruncovy sady přijedou k souboji jara, přesně tímhle stylem můžou uspět a otočit boj o titul na svou stranu.

Řešením je zkrátka ofenziva. Bez té to proti Plzni nepůjde...

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud