Martin Hašek
20. srpna 2016 • 08:58

Bronz Špotákové má cenu zlata. Zůstala v klubu výjimečných

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smekněte křiklavé slamáčky české olympijské výpravy na počest Barbory Špotákové. Kdyby vám nestačil zážitek ze čtvrtečního finálového dramatu, v němž leželo na váhách zlato, stejně jako osmé místo, přidám trochu statistiky.



Čtyři ženy, do jedné legendy světové atletiky, se v Riu pokoušely o třetí olympijskou zlatou. Zatím žádné se to v atletických disciplínách nepodařilo. A stále to platí. Tiruneš Dibabaová, Valerie Adamsová, Shelly-Ann Fraserová-Pryceová nevyhrály, ale medaile si vybojovaly. A teď se k nim přidala Špotáková . „Jsem ráda, že jsem zůstala v klubu,“ radovala se.

Špotáková je ve společnosti výjimečných, ale za jejím bronzem z Ria je víc než statistika. V březnu si nezlomila jen kůstku v noze, ale také své pracně nabyté sebevědomí. Zotavila se fyzicky, ale bývalou jistotu šampionky hledala. Těžce ji zasáhl neúspěch na ME v Amsterdamu, kde spadla na zem z oblaků euforie, že je vše na dobré cestě. Její bronz nemá zlatý nádech, protože vítěz je vždycky jenom jeden. Ale pro Špotákovou má velkou cenu. A třeba jí ještě o nějaký rok prodlouží kariéru.

Špotáková oslavila v Českém domě bronzovou medaili
Video se připravuje ...

Barbora Špotáková na stupních vítězů
Barbora Špotáková na stupních vítězů

Vše o LOH v Rio de Janeiru čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud