Michal Koštuřík
27. dubna 2018 • 21:43

Sestupové drama vrcholí. Brno má na krku oprátku a v rukou klacek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden vyhrál, dva remizovali, další prohrál. Co řekly páteční výsledky dvou důležitých zápasů HET ligy o vrcholícím boji o záchranu? Klíčovou zprávou je neutěšený stav Zbrojovky, která nechala na Julisce všechny body. Měla v plánu si je odvést, jiná varianta pro ni celý týden neexistovala. Jenže tým je ve stavu, kdy se nemá od čeho odpíchnout. Mohl to být vedoucí gól Michala Škody. Nebyl. Přišly dvě hrubky v obraně a s Pivarníkovým souborem byl amen.



Psychický nalomení hráči v sobě nenašli sílu ani na závěrečný chaotický tlak. Čtyři kola před koncem považuju situaci Brna za téměř neřešitelnou. Tady nejde jen o to, že mužstvo nedává góly. V bahně, do kterého slavná značka i vinou pochybného zimního posílení zahučela, se blbě kope přesně na cíl. Balon je těžký, nohy z olova, brána strašně malá a gólman veliký. Navíc z hlavy vycházejí signály, že to prostě nejde. Úplně cítíte, jak jsou všichni a všechno proti vám…

Ještě samozřejmě není úplný konec. Zbrojovka si dnes v Praze nepodepsala lístky do FNL. Teď se bude týden upínat k domácímu souboji s Jabloncem. Jak ho chce porazit, to nevím. Ale zkusí to, půjde do války. S klackem v ruce, řečeno ústy plzeňského klasika Adolfa Šádka. A proti ní tank, nejlepší tým jara. Ale každý kolos se dá vykolejit.

Dukla se výhrou de facto zachránila a její majitel Petr Paukner může zintenzivnit jednání o prodeji klubu zahraničnímu zájemci.

Jihlava s Mladou Boleslaví přihodily na své konto po bodíku. Málo nebo dost? Brnu se zase o kousek vzdálili, ale klid je pořád daleko. Vysočinu teď čeká venku Liberec a doma Sparta. Za čtrnáct dní taky může mít furt v tabulce 26 bodů a ostří nože na krku.

Středočechy nyní čeká záludný Baník. Z jeho finiše mají obavu všichni namočení. Proto se z remízy na Vysočině nikdo neradoval. Větší potěšení by oběma stranám přinesla zítřejší porážka Baroše a spol. se Spartou. Tím by získal výsledek 0:0 jinou hodnotu.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Brno 2:1. Zbrojovka se přiblížila sestupu
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Mladá Boleslav 0:0. Souboj o záchranu bez vítěze
Video se připravuje ...

Ivan Schranz z Dukly po neproměněné příležitosti v utkání se Zbrojovkou Brno
Ivan Schranz z Dukly po neproměněné příležitosti v utkání se Zbrojovkou Brno

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud