Michal Petrák
6. června 2012 • 08:32

Proč je Bílek lepší než Hodgson

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglie je na nohou. Roy Hodgson tvrdošíjně odmítá povolat dodatečně na EURO jednoho ze stabilních evergreenů reprezentace, Ria Ferdinanda – přestože mu kvůli zranění vypadává ze sestavy jeden defenzivní hráč za druhým.



Když se naposledy musel trenér anglického národního týmu rozloučit s Garym Cahillem, který si zlomil čelist v přátelském utkání s Belgií, nominoval místo něj Martina Kellyho. Talentovaný obránce Liverpoolu přitom odehrál v reprezentaci dosud jen tři minuty – letos na konci května proti Norsku.

To už Ferdinanda namíchlo a na svůj Twitter napsal: „Důvody?????!!!“ Hodgson totiž neustále tvrdí, že se rozhodl jen kvůli výkonnosti na hřišti. A přitom třiatřicetiletého veterána v závěru sezony drželo zdraví i forma – byl jedním z nejlepších hráčů Manchesteru United.

Že vám to taky něco připomíná? No ano, Jiří Štajner se taky na EURO nepodívá, i když na postu, na němž by mohl hrát, měl Tomáš Rosický zdravotní problémy. Místo libereckého šikuly jede neprověřený, byť talentovaný Vladimír Darida. Také Jiří Štajner dal svoje rozhořčení najevo na Twitteru – a ještě ostřeji než Ferdinand.

Hodgson tvrdošíjně trvá na „fotbalových důvodech“, ačkoli je celkem očividné, že hlavní příčinou Ferdinandovy neúčasti na mistrovství Evropy je rasistický problém Johna Terryho s Antonem Ferdinandem, Riovým bratrem. To Michal Bílek alespoň přiznal, že Štajnera ze seznamu kandidátů vyškrtl kvůli jeho ostré reakci na původní nenominaci.

V tom se Bílek oproti anglickému kouči zachoval líp – s tím, že oba trenéři nechávají doma zkušeného borce, sice nesouhlasí valná většina fanoušků v Česku ani v Anglii, ti čeští však aspoň vědí, že Bílek nic neskrývá...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud