Pavel Ryšavý
28. března 2024 • 14:30

Zakletá (ne)výchova v Hradci. Talent by byl, končí v Americe a na „hřbitově“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ PAVLA RYŠAVÉHO | Hradec má v extralize zajímavou roli. Rozpočtem ho nyní jasně zařadíte do druhé půlky soutěže. Roky, kdy kupoval hvězdy typu Jaroslava Bednáře, Petra Koukala a Radka Smoleňáka jsou pryč. Teď už esa nepřeplatí. Skončil osmý, což je jeho nejhorší umístění od roku 2014, kdy se ve městě začala hrát extraliga. V zmíněné éře měly horší ale výsledek Pardubice, Sparta, Třinec i Kometa. Hradec si vede lépe, než čekáte. Jen pořád není jasné, jakou cestou se Mountfield HK vlastně vydá.



Hokej je jasný, Martincův pohled chápete. Ale spíš záleží, kudy se má ubírat celá organizace. Z klubu každý rok zní populární věta, jak plánuje dávat prostor mladým hráčům z domácí líhně. Každý rok přivede několik cizinců, kteří málokdy patří mezi největší esa extraligy. Každý rok mu odejde několik hráčů v dorosteneckém věku do Ameriky.

Jak končí hvězdy éry, kdy se platilo v klubu hodně, najednou váháte, kdo je borec, se kterým se budou fanoušci identifikovat. Aleš Jergl? Ruce by k tomu měl, ale lídrovské charisma Radka Smoleňáka nebo Jakuba Lva nevidíte. Možná Kevin Klíma. Z cizinců maximálně Jérémie Blain, jinak jde o poměrně pohyblivou jednotku ve stylu přijde - uvidíme - odejde.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud