Vladislav Šavrda
31. ledna 2023 • 04:50

Djokovičovi je těžké fandit... Oceňuji výkony (mladých) Češek i Lehečky

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ VLADISLAVA ŠAVRDY | Zásadní zpráva z Australian Open pro český tenis? Obrovská účast našich hráček v hlavní soutěži. Mezi nimi i mladé tenistky, jejichž start na grandslamu je velkým úspěchem. Ať už jsou to obě sestry Fruhvirtovy, nebo Sára Bejlek, která se kvalifikovala. Startovalo 11 žen, víc zástupkyň měly jen Spojené státy. A to ještě účast unikla Lindě Noskové. Oceňuji také vynikající tenis Jirky Lehečky, který má našlápnuto k velkým výsledkům a dalšímu posunu ve světovém žebříčku.



Z českých tenistek to ve dvouhře dotáhla nejdál Karolína Plíšková. Tolik se s ní přitom nepočítalo, začátek sezony nebyl nijak úchvatný, vypadalo to, že formu spíš nemá. Dobří a velcí hráči se ale umí ještě víc soustředit právě na grandslamu. To taky potvrdila. Čtvrtfinálová soupeřka Magda Linetteová byla brána spíše jako průměrná a los se zdál příznivý, jenže v Melbourne chytla vynikající formu.

Karolína má znovu svého bývalého trenéra Saschu Bajina a je důležité, aby měla stále chuť naplno trénovat i zodpovědně dělat kondici. Dneska je i ženský tenis obrovsky silový, špičkové hráčky s ní vůbec nemají problém. Karolína už nabrala zkušenosti z řady velkých zápasů, a když se udrží v top formě, bude mít i nadále šance figurovat v závěrečných kolech grandslamových turnajů.

Markéta Vondroušová hrála dva zápasy opravdu dobře a zdálo se, že i utkání 3. kola s Lindou Fruhvirtovou se jí povede otočit. Mluvil jsem s ní po návratu a říkala, že poté, co se Linda nechala ošetřovat, dostala křeče a bohužel si s tím už nedokázala poradit. Markéta za sebou měla manko z hlediska dlouhé zápasové pauzy. Má zatím sehráno poměrně málo zápasů, negativně ji poznamenaly i pozdní noční časy duelů.

Je otázkou, do jaké míry bude šampionka ze čtyřhry Bára Krejčíková na velkých turnajích neustále kombinovat dvouhru i debl. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud