21. srpna 2011 • 09:51

Desetibojař Clay nebude startovat na mistrovství světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na startu desetiboje na atletickém mistrovství světa v Tegu nebude olympijský vítěz Bryan Clay. Jednatřicetiletý světový šampion z roku 2005 se vzdal účasti kvůli zranění kolena, které si přivodil na konci června při domácím šampionátu.



"Nemohl bych předvést výkon, na který ve skutečnosti mám. Vždy když závodím, chci medaili, a vzhledem ke stavu mého kolena v posledních šesti týdnech mám pocit, že bych nebyl v nejlepší formě," uvedl Clay v prohlášení, které zveřejnil jeho manažer Paul Doyle.

Clay byl v americkém týmu, přestože nevyhověl základnímu pravidlu nominace USA v podobě medailového umístění na domácím šampionátu, kde upadl na překážkách. Letos navíc ještě neměl na kontě žádný desetiboj, ale podle pravidel federace IAAF i amerického svazu se vícebojařům započítávají i výkony z minulé sezony, kdy Clay vedl tabulky součtem 8483 bodů.

Američané i tak mají ve výpravě dva velké favority desetiboje. Čelo letošních tabulek s převahou okupují Ashton Eaton (8729 bodů z domácího šampionátu v Eugene) a obhájce titulu Trey Hardee (8689 z Götzisu). V nominaci je ještě stříbrný medailista z domácího šampionátu Ryan Harlan se splněným limitem B (8011).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud