3. března 2017 • 16:59

Rosolovou drsně srazily soupeřky! Jsem jen celá sedřená, vzkázala

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začátek halového mistrovství Evropy v atletice byl pro českou výpravu jako z hororu. Denisa Rosolová měla v rozběhu na 400 metrů ošklivý pád, po kterém skončila v nemocnici. Vyšetření v bělehradské nemocnici naštěstí neodhalilo žádné vážnější zranění. Rosolová je pouze potlučená a bolí ji hlava, hrudník a břicho.



"Děkuji všem za zprávy! Jsem v pořádku, jen jsem celá potlučená a sedřená. To vše je ale maličkost! Důležité je, že není nic zlomené a můžu normálně fungovat," vzkázala Rosolová na facebooku.

Rosolová se při průběhu do druhého kola ocitla v sevření tří soupeřek a Francouzka Floria Gueiová ji dost drsně odstrčila. Rozhozená Češka zaškobrtla a ve velké rychlosti se poroučela k zemi. Hlavou jen těsně minula plastovou krabici u ukazatele časů. Vše tak mohlo dopadnout ještě daleko hůř...

Francouzka pak v rozběhu doběhla první, ale patrně kvůli incidentu s Rosolovou byla diskvalifikována. Francouzská výprava ovšem uspěla s protestem a diskvalifikace nakonec byla zrušena.

Ještě na ploše lékaři Češku ošetřili, nasadili krční límec a odnesli na nosítkách.

Vyšetření v bělehradské nemocnici neodhalilo žádné vážnější zranění. Rosolová je pouze potlučená a bolí ji hlava, hrudník a břicho. Z nemocnice byla propuštěna do domácího ošetřování a odpočívá na hotelu. 

Lékař reprezentace Jiří Neumann požadoval po prvotním vyšetření v Kombank areně ještě kompletní zdravotní testy. Halová mistryně Evropy na této trati z Paříže 2011 tak odjela z haly rovnou do nemocnice. Tam lékaři při rentgenu neodhalili žádné zlomeniny hrudníku či krční páteře, vnitřní zranění ani poškození plic. Dobře dopadly i následné neurochirurgické testy stejně jako ultrazvukové vyšetření břicha k vyloučení krvácení do dutiny břišní a laboratorní test krve.

"Bál jsem se právě možného vnitřního zranění - pád byl přímo na hrudník a břicho na obrubník. Naštěstí se vyloučilo," konstatoval Neumann. O českou atletku se prý lékaři postarali vzorně. "Když opomeneme vizuální vzhled univerzitní nemocnice, ale to patří do koloritu. Odborníci byli na pravém místě, vyšetření bylo na profesionální úrovni," prohlásil.

Rosolovou bolí naraženiny a pohmožděniny, na pravé části hrudníku a pravém boku má silné oděrky. "Cítí se už dobře, byla hodně vystresovaná v kombinaci s naštváním, ale to vše pominulo," popsal Neumann. "Takže teď je na tom psychicky o dost lépe. Počítám s tím, že zítra po probuzení bude ještě víc rozlámaná," uvedl.

Rozhodl se také, že v dnešním odpoledním programu nepůjde na stadion, ale bude se o Rosolovou starat a monitorovat ji. "Má nařízený klidový režim, nechodit ven sama a dostala běžné analgetikum. V podvečerních hodinách uděláme další vizitu a zhodnotíme její aktuální zdravotní stav," doplnil.

V Bělehradě  tři roky stará situace, kdy Rosolová v Sopotech běžela v semifinále na postup, jenže zhruba 50 metrů před cílem ji podkopla Nizozemka Lisanne DeWitteová a česká atletka se poroučela k zemi. Tehdy si odnesla krvavé šrámy na loktu, koleně a na boku a měla prasklou čéšku, což se zjistilo až později.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud