30. září 2009 • 12:27

Cíl basketbalistek Brna? Titul!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrátit mistrovský titul do Brna je jednoznačným přáním třináctinásobných basketbalových mistryň z nově pojmenovaného klubu Frisco Sika Brno.



Ovšem vedení brněnského klubu, které muselo z ekonomických důvodů oproti loňské sezoně ponížit rozpočet o plných čtyřicet procent, hned dodává, že jednoznačnými favoritkami budou obhájkyně titulu ze ZVVZ USK Praha.

"Jsme v jiné pozici, než v minulých sezonách. Do dneška jsme stále zklamáni ze ztráty titulu," uvedl na dnešní tiskové konferenci manažer brněnských basketbalistek Jiří Hamza, jenž vzal neúspěch na svá bedra.

"Měli jsme už hodně zahraničních hráček a chyběl nám týmový duch. Proto jsme se vrátili k našemu osvědčenému modelu se čtyřmi, maximálně pěti cizinkami. Pochopitelně bude záležet také na ekonomické situaci," poznamenal Hamza.

Novými hráčkami jsou Američanky DeWanna Bonnerová a po čtyřech letech se vrací Taj McWilliamsová. Tyto dvě zámořské posily doplňují z loňského kádru Němka Linda Fröhlichová a zkušená slovenská opora Zuzana Žirková.

Tým doplnily naděje ročníku 1992 Barbora Kašpárková (neteř trojskokanky Šárky Kašpárkové, dcera fotbalisty Karla Kroupy), Tereza Sedláčková, Othella Montiero, Markéta Šívrová a Monika Šívrová. Do kádru se vrátily Tereza Hummlová a také Romana Stehlíková. Oproti loňské sezoně chybí na soupisce cizinky Zsófia Fegyvernekyová, Hamchétou Maiga-Baová, Tamika Whitmoreová a Timea Ivkovičné-Béresová.

"Kádr máme oproti loňsku užší, problém může nastat v případě zranění klíčových hráček," tvrdí Hamza. Také trenér Jan Bobrovský přiznává, že současný kádr Brna je silný na českou ligu. "Ale asi není srovnatelný s USK Praha. Začlenili jsme do kádru několik mladých hráček, kterým může naše liga pomoci v dalším vývoji," řekl Bobrovský. Podle něj se jeví zejména Kašpárková.

V přípravě na letošní sezonu basketbalistky týmu Frisco Sika prohrály hned v úvodních dvou přípravných zápasech v hale Rosnička s maďarskou Šoproní 67:78 a 65:72. Na těchto výsledcích se podepsala ještě absence několika opor, které se do tréninku zapojily později. Brňanky ale vyhrály další dva turnaje v Prešově a maďarském Zalaegerszégu.

V Prešově porazily Szeged 75:64, Košice 86:82 po prodloužení a prohrály s polskými Polkovicemi 81:89. Turnajem v Maďarsku prošly bez zakolísání. Zvítězily nad Györem 71:57, Volánem 82:71 a Pécsí 75:74.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud