14. prosince 2009 • 14:12

Basketbalistky Brna čeká nejlepší tým Francie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky Frisco Sika Brno budou favoritkami středečního utkání osmého kola Evropské ligy, v němž od 18:00 hostí v hale Rosnička současný nejlepší francouzský tým Tarbes.



První vzájemný duel ve Francii vyhrály Brňanky 70:62. V sestavě budou stále chybět zraněné Zuzana Žirková a Romana Hejdová, které už ale začaly s lehkým tréninkem.

"Poslední dobré výsledky basketbalistky Tarbes nažhavily, nečeká nás rozhodně nic lehkého," uvedl na dnešní tiskové konferenci trenér brněnských basketbalistek Jan Bobrovský.

V tabulce skupiny D je Tarbes po sedmi kolech až na předposledním místě s dvěma vítězstvími a pěti prohrami. V minulém kole ale porazilo Gdyni a ve francouzské lize potvrdilo o víkendu vítězstvím v Mondeville 88:77 svou vedoucí pozici.

Vedle přesně střílející Američanky Charde Houstonové a Švédky Fridy Eldebringové je podle Petry Kulichové svou agresivní hrou nepříjemná zejména robustní francouzská pivotka Isabelle Yacoubouová.

"Souboje s ní jsou o mnoho tvrdší. Hodně se tlačí pod koš a má poměrně slušnou produktivitu. Měly bychom si pohlídat hlavně rychlé protiútoky soupeřek," poznamenala brněnská pivotka Kulichová.

V prvním vzájemném utkání v Tarbes po poločase Brňanky prohrávaly 34:37, nakonec ale uspěly. "Z naší strany byla první polovina zápasu špatná. Nechávali jsme soupeřkám hodně prostoru a francouzský tým naše chyby trestal. O výsledku rozhodla zlepšená hra v útoku, zápas se vydařil hlavně Horákové," dodal Bobrovský.

Stále ho ale mrzí prohra minulou středu v Istanbulu. "Naprosto jsme vybouchli v obraně. Na druhé straně měly naše soupeřky nebývale úspěšnou střelbu. Byl bych rád, kdybychom takový výpadek už nezopakovali. V posledních třech zápasech do konce základní části chceme kvůli lepšímu nasazení vyhrát," nastínil hlavní cíl na přelomu roku Bobrovský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud