23. října 2020 • 13:21

Protesty cyklistů na Giru! Vedení závodu muselo výrazně zkrátit páteční etapu

Autor: ČTK, adl, rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční nejdelší etapa 103. ročníku Gira d'Italia byla po protestech cyklistů výrazně zkrácena z původních 258 kilometrů na polovinu. Vedení závodu vyslyšelo jejich požadavky, že po předchozích náročných etapách a čtvrtečním výjezdu na Stelvio není logické absolvovat takovou porci, navíc v dešti. Týmy se proto v autobusech přesunuly na jiný start do města Abbiategrasso a po 124,5 km etapa skončí podle plánu v Asti.



„Vzhledem k počasí byla etapa neutralizována na osmém kilometru,“ uvedli organizátoři Gira. Následně oznámili novou podobu trasy. „Děkujeme jury a organizátorům, že naši žádost vyslyšeli. Zdraví je prioritou, zvlášť v tomto období COVIDu-19. Zkrácení nesníží show, ale umožní, aby imunita jezdců nebyla vystavena většímu riziku,“ uvedla cyklistická asociace CPA.

V růžovém trikotu lídra odstartoval poprvé Nizozemec Wilco Kelderman, jenž se dostal do čela po čtvrteční královské etapě. V pátek čeká peloton rovinatý profil, o den později poslední horský test do Sestriere a v neděli závěrečná časovka v Miláně.

Nový start páteční etapy byl plánován na 13:30, ale kvůli technickým potížím při přepravě jednoho z týmů musel být odložen ještě o hodinu na 14:30.

Původně měli cyklisté vyrazit na průsmyk Stelvio až v sobotu, kvůli sněhu se ale musel plán změnit
Původně měli cyklisté vyrazit na průsmyk Stelvio až v sobotu, kvůli sněhu se ale musel plán změnit

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud