23. září 2020 • 10:04

Quintana se brání: Doping? Zabavili mi vitamíny, možná je tu ani neznají

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana se ohradil proti podezření z dopingu, o němž se začalo mluvit poté, co policie na Tour de France prohledala hotel jeho týmu Arkéa-Samsic. V prohlášení zdůraznil, že při raziích u něho nebyly nalezeny žádné dopingové prostředky a tvrdí, že nemá co skrývat.



Zásah v týmovém hotelu v Méribelu se odehrál ve středu 16. září po královské etapě Tour. „Přišli do mého pokoje a zabavili vitamínové preparáty, které jsou naprosto legální, francouzské úřady je ale možná neznají. Proto také trvá tak dlouho, než se všechno vyjasní,“ uvedl kapitán stáje Arkéa-Samsic v prohlášení na twitteru.

V pondělí úřady potvrdily, že v hotelu zabavily jisté preparáty a injekce. Dva členové stáje z blízkého okolí jednoho jezdce byli předběžně zadrženi, údajně šlo o lékaře a fyzioterapeuta. Oba dnes byli propuštěni. Podle tisku je v podezření především druhý z bratrů Quintanů Dayer, jenž je také členem týmu. Oba sourozenci už policii poskytli svou výpověď.

„Nemám co skrývat a nikdy jsem neměl. Celý svůj sportovní život jsem byl čistý,“ uvedl Nairo Quintana, jenž by měl o víkendu startovat na mistrovství světa v Imole.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud