24. dubna 2019 • 17:01

Drsný pád na slavné klasice! Kreuziger a spol. skončili sedření do krve

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzský cyklista Julian Alaphilippe obhájil titul v klasickém závodu Valonský šíp. Jezdec stáje Deceuninck-Quick Step porazil v závěrečném stoupání na Mur de Huy Dána Jakoba Fuglsanga a oslavil už deváté vítězství v sezoně. Roman Kreuziger podnik WorldTour po drsném pádu 31 kilometrů před cílem nedokončil.



Alaphilippe s Fuglsangem útočili i v nedělním závodu Amstel Gold Race, který otevíral týden klasik v Ardenách, tehdy se ale nakonec oba museli sklonit před Mathieuem van der Poelem. "Myslím, že byl tehdy zklamaný stejně jako já, že nevyhrál Amstel. Mohli jsme si to rozdat jeden na jednoho, a ejhle, jsme tu zase vepředu," usmíval se Alaphilippe, jenž dánského soupeře porazil i začátkem března v další klasice Strade Bianche.

Kreuziger, jenž vloni dojel na Valonském šípu čtvrtý a doufal ve vylepšení, přišel o naděje na úspěch zhruba 30 kilometrů před cílem. V hromadném pádu skončili mimo jiné i další z favoritů Brit Adam Yates či Ital Domenico Pozzovivo.

Český cyklista z týmu Dimension Data, který byl hodně potlučený a očividně otřesený, po závodě podstoupil vyšetření v nemocnici. Rentgen ramena vyloučil zlomeninu, ve čtvrtek ale ještě Kreuzigera čeká ještě sono. "Pokud to aspoň trochu půjde, chci v neděli na Lutychu startovat," napsal Kreuziger na facebooku s odkazem na poslední jarní klasický závod Lutych-Bastogne-Lutych, kde byl vloni osmý.

Nejlépe z Čechů tak nakonec dojel Alaphilippeův týmový kolega Petr Vakoč, který na 87. místě zaostal o více než devět minut. Mistr světa Alejandro Valverde ze Španělska, jenž na Huy triumfoval už pětkrát, tentokrát dojel jedenáctý.

Cyklistický jednorázový závod Valonský šíp (WorldTour) - 195 km:

1. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) 4:55:14, 2. Fuglsang (Dán./Astana) stejný čas, 3. Ulissi (It./SAE Team Emirates) -6, 4. Lambrecht (Belg./Lotto Soudal), 5. Schachmann (Něm./Bora-hansgrohe), 6. Mollema (Niz./Trek-Segafredo) všichni -8, ... 87. Vakoč (ČR/Deceuninck-Quick Step) -9:15, 96. Turek (ČR/Israel Cycling Academy) -10:58, Kreuziger (ČR/Dimension Data) a Černý (ČR/CCC) oba nedokončili.

Roman Kreuziger spadl třicet kilometrů před cílem, závod následně nedokončil
Roman Kreuziger spadl třicet kilometrů před cílem, závod následně nedokončil

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud