18. listopadu 2018 • 16:44

Slavia zdolala Plzeň i Českou Lípu. Sparta splnila s nováčkem roli favorita

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalisté Slavie Praha sehráli ve VARTA futsal lize dva zápasy během tří dní a oba zvládli. Nejprve zvítězili v dohrávce 5. kola v Plzni nad tamním Interobal (4:0), načež zdolali doma i Českou Lípu. Zápas se Severočechy nabídl hodně divoký závěr. Severočeši dokázali během minuty snížit z 0:3 na 2:3. Výhru si ale Pražané vzít nenechali a připsali si do tabulky nejvyšší futsalové soutěže tři body. 



Slavia porazila Českou Lípu 3:2, přitom ale ještě dvě minuty před koncem vedla 3:0. „Myslím, že jsme většinu zápasu byli lepším týmem, ale zase nám vázla koncovka, což se opakuje už několik zápasů, na to se nemůžeme vymlouvat. Buď kvalitu na zakončení máte, nebo ne. Nevím, jestli to je v hlavách, ale musíme to zlepšit,“ zlobil se kapitán Slavie Jan Homola. „My jsme v závěru dvakrát inkasovali a pustili soupeře ještě k power play, to se nám prostě nesmí stávat, z toho se musíme poučit," řekl k nepovedenému závěru zápasu. 

„S výsledkem jsem nakonec spokojený, sahali jsme po bodu, i když bychom si ho nezasloužili," uvedl po zápase trenér České Lípy Karel Kruliš. 

V dramatické přestřelce v Liberci uspěl Mělník, který pod Ještědem zvítězil 7:5. „Získali jsme velice důležité tři body z venku,“ zdůraznil mělnický Tomáš Prejsa. „Jsem rád i za sebe, že jsem konečně dal gól. Snad to bude jen lepší a výhru potvrdíme doma s Helasem Brno," dodal.

Sparta hrála před vyprodanou halou v Uherském Hradišti, kde zvládla roli favorita a zvítězila 9:3. „Vyhráli jsme 9:3, ale před soupeřem klobouk dolů. Na to, že je to nováček, tak má Bazooka skvěle poskládaný tým a myslím si, že může uhrát dobré výsledky,“ uznal sparťan Antonín Hrdina. 

Výsledky VARTA futsal ligy

8. kolo
Liberec – Mělník 5:7
Branky: 16. a 23. M. Soukup, 20. Kazda, 23. Benek, 30. Henzl – 4., 10. a 25. Gabčo, 6. Prejsa, 27. a 38. Vokoun, 40. Kuč

Bazooka CF Uherské Hradiště – AC Sparta Praha 3:9
Branky: 16. Čtvrtníček, 22. Bartoš, 38. Šipka – 2., 3. a 10. Drahovský, 11., 12. a 19. Seidler, 30. Grbeša, 38. Novak, 40. Hrdina

Slavia Praha – Česká Lípa 3:2
Branky: 7. Krstevski, 11. Krasnič, 20. Homola – 38. a 38. Sop

Dohrávka 5. kola:
Plzeň – Slavia 0:4
Branky: 21. vlastní, 25. Krstevski, 38. Záruba, 40. Pršič

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud