Ondřej Němec
21. listopadu 2020 • 14:30

Oktagonu utíká zisk, na kvalitě ale nešetří. Do akce Peňáz, co další hity?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez publika, ale jede se dál a naplno. Organizace Oktagon dnes večer pořádá turnaj s číslicí 18. Stejně jako předešlý se uskuteční za mimořádně přísných hygienických opatření s ohledem na pandemii. Na místě nebudou žádní diváci, což pro pořadatele znamená značný ušlý zisk. „S ohledem na to, co bychom byli schopni vydělat, jsme ve ztrátách desítek milionů,“ přiznává promotér Ondřej Novotný. Přesto se nešetří na kvalitě, akce nabídne celkem deset zajímavých zápasů.



Přesně podle plánu. Organizace Oktagon MMA si předsevzala, že bude dál pořádat akce i přes nepříznivou situaci ohledně opatření týkajících se koronaviru. A svá slova naplňuje. Dnes večer se v brněnské Zoner Bobyhall uskuteční turnaj číslo 18.

Za pozornost bude rozhodně stát MMA debut Matěje Peňáze. Ten už sice nastoupil do klece v rámci projektu Oktagon Underground a tím na sebe strhl pozornost, ale nebojoval doposud podle pravidel smíšených bojových umění. Úspěchy už ovšem slavil jako kickboxer ve světové lize mistrů Glory, kde drží bilanci tří výher a pouze jedné prohry.

Proto fanoušci vkládají do jeho premiéry velká očekávání. Někteří si dokonce myslí, že je pro něj Patrik Jevický slabým soupeřem. Má sice na kontě 13 zápasů v kleci, z toho ale jen dvě výhry.

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ ZÁPASY

Velterová váha do 77 kg Josef Wittner vs. Robert Pukač
Lehká váha do 70 kg Leo Brichta vs. Mateusz Makarowski
Domluvená váha do 85 kg Matěj Peňáz vs. Patrik Jevický

„Myslet si, že Jevický je pro Peňáze nedostatečný soupeř, je chyba. MMA a K-1 je úplně něco jiného. A Jevický má za sebou zápasy, o kterých se Peňázovi v MMA ještě ani nezdálo,“ tvrdí Ondřej Novotný, promotér Oktagonu. „Je samozřejmě možné, že ho něčím trefí z dálky a nebude se o čem bavit, ale v momentě, kdy se Patrik dostane do přestřelky nebo na zem, může to být pro Matěje hodně nepříjemný křest.“

Jako tip na možný zápas večera Novotný uvádí souboj Lea Brichty s Polákem Mateuszem Makarowským. Třiadvacetiletý český bijec se stal velmi populární vycházející hvězdou, když Oktagonu předvedl několik tvrdých střetů. Zazářil i v projektu Undergroung. Vyhrál české finále, do československého superfinále ale nastoupit nemohl kvůli poraněnému rameni.

„Jsem na tom v rámci možnosti dobře, trénoval jsem většinou sám, ale cítím se dobře, těším se, co ukážu v zápase,“ komentuje svou současnou kondici Brichta. „Soupeře jsem moc nestudoval, většinou je v kleci stejně všechno jinak. Ale jsem připravený na vše.“

Turnaj uzavře bitva slovenských ranařů Jozefa Wittnera a Roberta Pukače. Organizátoři akci pořádají i přesto, že bude podle všeho ztrátová. „V rámci smlouvy musíme odvysílat živě hlavní kartu na O2 TV a JOJ TV. Tím pádem jej není z čeho zaplatit. A zároveň jsme to nechtěli nijak ošidit, takže je v tuto chvíli potvrzeno dvanáct zápasů,“ upozorňuje Novotný na skutečnost, že turnaj nejspíš nevydělá tolik na placených streamech. „Celkově neproděláváme, takže si můžeme říct, že vlastně super, protože všichni ostatní buď nic nedělají, nebo už ani znovu nezačnou.“

O2 TV Sport vysílá hlavní kartu Oktagon 18 dnes od 21.00.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud