Marek Stodůlka
28. prosince 2020 • 15:48

Snadná práce pro Vémolu? Vůbec ne, Lohoré nikdy neprohrál na škrcení

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný jednoduchý úkol, Karlose Vémolu čeká ve středu pořádná výzva. Na Oktagonu 20 v brněnské Zoner BobbyHall aréně jej o titul střední divize vyzve francouzský bijec Alex Lohoré. Fanoušci namítají, že zápasník s kořeny z Pobřeží slonoviny bojuje povětšinou ve váze do 77 kilogramů a v duelu s Vémolou tak bude silově strádat. To je sice pravda, rodák z Olomouce ale nejspíš bude moci využít svou největší zbraň jen s problémy. Z čtyřiadvaceti soubojů totiž Lohoré ani jednou neprohrál na submisi, tedy způsobem, jakým český Terminátor ukončuje bitvy nejčastěji.



První velký krok k odvetě s Attilou Véghem. Karlos Vémola už sice od prohry v Zápase století dvakrát zvítězil, ale až triumf nad Alexem Lohorém, a s ním spojený zisk titulu, by jej mohl opravdu přiblížit k vysněnému cíli.

V očích některých fanoušků byl sice Francouz vybrán Vémolovi „na míru“, ve skutečnosti ale představuje opravdovou hrozbu. Podle uznávaného serveru fightmatrix se nachází na 93. místě střední divize, tedy pouhých 25 pozic za českým soupeřem. Navíc jej v mnoha ohledech převyšuje. Boj v postoji, rychlost, komplexnost, v tom všem má Francouz navrch.

Na to je sice Vémola zvyklý, v zápase vypsaném na pět kol se ale tyto mezery mohou ještě více ukázat. „Měl bych na tom být silově líp, ale soupeř má skvělej striking. Několikrát byl v London Shootfighters na sparinzích, takže víme, co od něj čekat,“ tvrdí Vémola.

Čím déle bude však střet trvat, tím lépe pro Lohorého. Nikdo asi nepochybuje o tom, že v úvodních kolech se Terminátorovi podaří přenést dění souboje na zem.

Kolikrát se mu ale podařilo zaznamenat úspěšný takedown (strh) ve čtvrté nebo páté pětiminutovce? Ani jednou. Do „kol šampionů” se totiž nikdy nepodíval. To jeho soupeř má s dlouhými bitvami o něco víc zkušeností. Pětinásobný šampion totiž v březnu minulého roku změřil síly s Nicolasem Dalbym, který už bojuje v UFC, a prohrál až ve čtvrtém kole.

Vémolu navíc může postupem času brzdit svalová hmota, jíž bude mít na těle mnohem víc. V úvodech navíc vítězí většinou pomocí škrcení, Lohoré takto ale v kariéře nikdy neprohrál. Z pěti proher byl třikrát přemožen knockoutem a dvakrát na body. Určitě tak představuje výraznější nebezpečí než Milan Ďatelinka, o kterém fanoušci na sociálních sítích tvrdí, že si zasloužil titulovou šanci proti Vémolovi.

Karlos Vémola o svátcích nezahálel a tvrdě trénoval na další zápas
Karlos Vémola o svátcích nezahálel a tvrdě trénoval na další zápas

Vstoupit do diskuse
7
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud