Ondřej Němec
5. června 2022 • 17:55

Buchinger padl, ale nekončí: Vrátím se silnější! Co vzkázal kritikům?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho zápasy vždy stojí za to. Málokdo totiž ovládá tolik MMA technik jako Ivan Buchinger. V sobotu ale jako by nemohl najít správný rytmus, čehož využil hbitý a razantní rodák z Guineje Losene Keita. Už po třech minutách prvního kola zastavil legendárního Slováka technickým knockoutem a sebral mu titul lehké váhy Oktagonu.



Černý panter, jak si nový šampion říká, zasadil několik tvrdých úderů. Přesto se zdálo, že Buchinger ještě může popadnout dech. Nepovedlo se, souboj už nestihl přenést na zem. „Cítím se skvěle, ale nejsem překvapen,“ uvedl Keita po zápase. „Jsem rád, že jsem porazil takovou legendu. Nikdo to takhle nedokázal, dokonce ani Conor McGregor, takže jsem šťastný.“

Keita odkazoval na dobu před deseti lety, kdy Buchinger bojoval s McGregorem v jeho rodném Dublinu. Irský bouřlivák tehdy uzemnil slovenského gladiátora v čase 03:40 prvního kola. Teď Buchinger padl ještě o čtyřicet sekund dříve.

McGregor po vítězném střetu nastoupil do UFC, kde se stal absolutní sportovní celebritou. To nový šampion se ještě nějakou dobu v Oktagonu zdrží a bude přijímat zajímavé výzvy.

Nový šampion lehké váhy Losene Keita
Nový šampion lehké váhy Losene Keita

A jak to bude dál s Buchingerem? „Soupeř byl na mě velmi dobře připraven, znal mou slabost a tou je první kolo,“ uvedl šestatřicetiletý bojovník. „Až na jeden prohraný zápas na body jsem vždy prohrál jedině v prvním kole a KO. Je to tak, jsou věci, které nezměníš, i když opravdu chceš,“ litoval. Jeho sociální sítě zaplnila kritika i výsměch. „Je mi smutno nejen ze ztráty titulu, ale hlavně z vás, kteří mi píšete svá moudra,“ prohlásil Buchinger.

Poraženého se zastal jeho dlouholetý kamarád a týmový parťák Attila Végh. „Pro jednoduché lidi když vyhraješ, jsi největší král. Když prohraješ, jsi největší ubožák. Ale pro ty, co tě mají rádi, ať vyhraješ, nebo prohraješ, jsi pořád největší král. Ty druhé vůbec neřeš,“ vzkázal Végh.

I přes nepříjemnou zkušenost s některými „fanoušky“ Buchinger rozhodně neuvažuje o konci kariéry. „Že jsem teď prohrál, neznamená, že jsem skončil. Jedu dál a vrátím se silnější do dalšího zápasu,“ řekl odhodlaně. Po ztrátě pásu v lehké váze Oktagonu dál zůstává šampionem pérové divize.

39

Tolik výher nasbíral slovenský bojovník Ivan Buchinger během dosavadní kariéry v profesionálním MMA. Prohrál pouze osmkrát.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud