Marián Šustr
Premium
27. července 2023 • 11:52

Vystoupil proti Rusku a zatkli ho: Stálo to za to! Teď brání titul Oktagonu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejtěžší soupeř kariéry pro šampiona z Gruzie. Už v sobotu bude Mate Sanikidze na pražské Štvanici obhajovat pás Oktagonu proti jedné z největších evropských nadějí, neporaženému Losene Keitovi. Do boje se po sedmiměsíční pauze způsobené zraněním vrací s extra motivací, kterou mu dodává sedmiměsíční syn. V březnu byl zatčen na protestech proti „ruskému zákonu“ o zahraničních agentech. „Stálo to za to,“ ohlíží se zpět za pobytem v cele. Nyní je připraven kráčet vpřed ve šlépějích krajanů bojujících v UFC.



Gruzínský fenomén se vrací, aby obhájil titul proti „černému panterovi“. Teprve čtyřiadvacetiletý Mate Sanikidze ovládl v prosinci minulého roku trůn Oktagonu. Místo obhajoby pásu proti Losenu Keitovi se potýkal s nepříjemným zraněním ramene a krátkým pobytem v cele, který musel přetrpět po účasti na protivládní demonstraci. Nyní je však zpět a připraven v sobotu na pražské Štvanici čelit hrozbě belgického supertalentu.

OKTAGON 42: Keita VS. Tichota. Čech bez titulu, trpěl se zlomeninou
Video se připravuje ...

Oba bijci v posledním zápase čelili přednímu českému bojovníkovi Jakubu Tichotovi. Zatímco Gruzínec s ním zápolil pět kol a vyhrál těsně body, Keita dominoval v každé minutě a duel ukončil KO. „Myslím, že ho Keita psychicky zlomil. Vedl nepřestávající útok a Tichotu zahnal do trvalé defenzivy, kde mu vzal vůli,“ hodnotí Sanikidze. „Určitě v tom hrálo roli i Tichotovo zranění, které muselo jeho výkon znatelně ovlivnit.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud