Patrik Czepiec
7. prosince 2023 • 10:15

Plány Oktagonu: revoluce, rekord i miliony. Bude v něm jen jeden král?

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Dříve ryze česko-slovenská organizace Oktagon roste před očima. Největší tuzemská bojová značka po dřívější expanzi do Německa letos zapíchla černožlutou vlaječku také v Anglii. Její plány jsou však mnohem dalekosáhlejší, nabitý bude už příští rok. O dalším směřování Oktagonu v pátek od 16.30 pohovoří promotéři Ondřej Novotný a Pavol Neruda na tradiční tiskové konferenci Time v Ostravě. Podle informací iSport.cz chystají velké kroky. Na co se fanoušci mohou těšit?

  • Žebříček napříč vahami

    Po vzoru UFC se Oktagon chystá představit pořadník nejlepších zápasníků organizace bez ohledu na váhovou kategorii. O jeho podobě mají rozhodovat hlasy předních MMA novinářů, což je model, který taktéž kopíruje zvyky největší světové organizace. Populární český bojovník Karlos Vémola se tak dočká naplnění jednoho ze svých okřídlených hesel a „v Oktagonu bude jenom jeden král.“

    Právě Terminátor se řadí mezi favority na solidní umístění, z Čechů může prorazit také šampion střední váhy Patrik Kincl nebo elitní člen velterové kategorie David Kozma. Prvenství by jim ovšem patřit nemělo. Na to si dělá zálusk například Losene Keita, někdejší dvojnásobný šampion, který dosud prohrál jediný zápas, navíc vinou zranění.

    Karlos Vémola (vlevo) a Patrik Kincl by mohli patřit k nejlepším zápasníkům napříč váhovými kategoriemi Karlos Vémola (vlevo) a Patrik Kincl by mohli patřit k nejlepším zápasníkům napříč váhovými kategoriemiFoto Oktagon MMA

  • Otevřené bodování

    Očekávaná novinka, jejíž reálná podoba se zřejmě teprve rodí v hlavách promotérů. Ondřej Novotný se o ní sice zmínil už na začátku letošního roku, avšak v hlavní části nadcházející konference Time by ji dle dostupných informací oficiálně prozradit neměl. O co půjde? Organizace by ráda zveřejňovala, jakým způsobem rozhodčí bodují jednotlivá kola, s největší pravděpodobností přímo v průběhu zápasu. Dosud tyto informace byly dostupné pouze novinářům, navíc až po konci jednotlivých duelů a na vyžádání.

    Patrně se stále ladí forma takto razantního kroku. Bude bodové lístky odhalovat moderátor v hale, aby o nich měli přehled samotní zápasníci a přizpůsobili jim svou strategii? Nebo se je dozvědí pouze televizní diváci, kteří mohou přímé přenosy nově sledovat na O2 TV prostřednictvím kanálu Premier Sport 4 Extra? Variant je víc.

    Bodové rozhodnutí po zápase mezi Robem Pukačem (vlevo) a Miroslavem Brožem vzbudilo kontroverzi. Nový systém by podobným případům mohl zabránit Bodové rozhodnutí po zápase mezi Robem Pukačem (vlevo) a Miroslavem Brožem vzbudilo kontroverzi. Nový systém by podobným případům mohl zabránitFoto Oktagon MMA

  • Miliony v lehké váze?

    Na konci roku vyvrcholí premiéra pyramidy Tipsport Gamechanger. Finále ve velterové váze obstarají Andreas Michailidis a Bojan Veličkovič. Čeká je souboj o gigantickou částku 300 tisíc euro pro celkového vítěze (přibližně 7,29 milionu korun). Projekt ve svém pilotním vydání sklidil velký úspěch napříč evropskou bojovou scénou, v příštím roce bude se stejně vydatnými odměnami pokračovat. Tentokrát se s velkou pravděpodobností dočkají zástupci lehké váhy, kde patří mezi hlavní hvězdy Slováci Ivan Buchinger i Ronald Paradeiser nebo bývalý šampion Losene Keita. Jejich účast zatím není potvrzená.

    Šéf Novotný dosud nechtěl prozradit, v jaké váhové kategorii se turnaj uskuteční, přestože už v srpnu svou účast na sociálních sítích propálil Makwan Amirkhani, pětatřicetiletý Fin se zkušenostmi s UFC. „Vybíráme si mezi třemi vahami, ani já nejsem rozhodnutý. Jestli někdo něco říká… Je to jeho názor,“ popíral uniklé informace Novotný v říjnovém rozhovoru pro iSport Premium.

    Bude Ronald Paradeiser patřit mezi účastníky Tipsport Gamechanger? Bude Ronald Paradeiser patřit mezi účastníky Tipsport Gamechanger?Foto Oktagon MMA

  • Fotbalový stadion

    Velkolepá kulisa a s ní spojená rozlučka Karlose Vémoly. „Rýsuje se to, protože jsem to několikrát naznačil. Je to dlouhodobě můj sen a Ondra Novotný si myslí, že jsme v Česko-Slovensku ve stádiu, kdy by se to dalo splnit. Ale zatím to ještě není potvrzeno,“ prozradil Terminátor před úspěšnou obhajobou proti Pavolu Langerovi v Bratislavě. Právě hlavní město Slovenska a tamní Tehelné pole je jednou z horkých variant, kde by se revoluční turnaj s rekordní návštěvností mohl uskutečnit. Šlo by tak o náhradu za letos zrušený projekt pod širým nebem na Štvanici.

    Další favorizovanou lokací je pak slávistický Eden v Praze. „Ten je bezpochyby v Čechách tím nejmodernějším stadionem, o tom se nemusíme vůbec bavit, ale není jedinou možností. Chceme takový turnaj udělat, to není žádné tajemství. Je pořád v úvahách, už dlouhodobě,“ potvrdil dříve Novotný. S megalomanskou akcí se ovšem pojí i nemalá rizika. Oktagon by musel nashromáždit nejžhavější tuzemské hvězdy a všechny je vypustit do boje během jediného večera. Neutrpí tím kvalita dalších turnajů? Organizace jich chce v příštím roce podniknout až šestnáct.

  • Vémola vs. Végh 2

    Odveta zápasu století se blíží. „Je podepsáno už od minulého prosince. Čekám na přesný termín. Vypadalo to, že to bude letošní prosinec, ale to se určitě neuskuteční. Řekli mi, že nakonec budoucí rok, ale nemám konkrétní datum,“ pronesl vítěz prvního měření Attila Végh před dvěma měsíci. Právě slovenská legenda vyzve Vémolu v očekávaném souboji, který by mohl uzavřít věčnou rivalitu mezi špičkami ve svém oboru.

    Oktagon Time může být příhodnou příležitostí, jak fanoušky navnadit a konečně jim dopřát konkrétní termín fenomenálního střetu. Nejpravděpodobnějším scénářem je léto 2024, a to právě v souvislosti s přáním uspořádat galavečer ve fotbalové aréně. Vše ovšem zůstává v rovině dohadů a spekulací. „Říkali, že to bude něco velkého, ale ne úplně konkrétně. Každopádně byl bych rád, kdyby to bylo na tak velkém stadionu. Bylo by to něco nového, co ještě Oktagon neudělal, a když toho budu součástí, byl bych velmi rád,“ uvedl Végh.

    Zápas století mezi Attilou Véghem (vlevo) a Karlosem Vémolou se má dočkat pokračování Zápas století mezi Attilou Véghem (vlevo) a Karlosem Vémolou se má dočkat pokračováníFoto OKTAGON MMA

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud