Ondřej Němec
3. listopadu 2019 • 08:15

Fanoušky naštval výsledek souboje grázlů: o NEJ padouchovi rozhodl doktor

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Veliká očekávání fanoušků, která nebyla zcela naplněna. Podle mnohých diváků byl totiž hlavní souboj turnaje UFC 244 Jorge Masvidal vs. Nate Diaz ukončen předčasně. Po třetím kole totiž vstoupil do oktagonu lékař a po zkontrolování tržné rány nad pravým okem Diaze, souboj o titul největšího zku*****na planety ukončil. Vítězem se tak stal Masvidal, který nicméně v souboji jasně dominoval.



Byl to jeden z duelů, který by fanoušci MMA dokázali sledovat snad nekonečně dlouho. O to větší rozčarování vzbudilo ukončení zápasu Jorge Masvidal vs. Nate Diaz po třetím kole, když lékař nenechal druhého jmenovaného pokračovat v boji kvůli roztrženému obočí.

Paradoxem je, že ke krvácejícímu zranění nad pravým okem Diaze došlo už po padesáti dvou vteřinách kola prvního, kdy Masvidal trefil rivala do obličeje nártem nohy.

Ač Diazovi crčela z obočí krev, nehodlal se vzdát. Několikrát i skvěle trefil, Masvidal přesto v souboji dominoval a na veškeré útoky dokázal energicky reagovat. Během zápasu dokonce nešetřil úsměvem a řečí těla dával často najevo, že je ve svém živlu.

Snad jediný moment, kdy se zdálo, že by mohl zuřivou bitku vyhrát Diaz, nastal v okamžiku, kdy na konci druhého kola chytil rodáka z Floridy za nohu. Ten se ale celkem rychle vysmekl a pak opět zasazoval tvrdé rány.

Nate Diaz měl tržnou ránu nad pravým okem
Nate Diaz měl tržnou ránu nad pravým okem

Nicméně ve třetím kole se objevila krvavá ranka i pod pravým okem Masvidala. S tou Diaze se však nedala srovnávat. Když před začátkem čtvrtého kola vstoupil do klece lékař, byl čas určený pro tuto bitvu sečten.

Ač Diaz tvrdil, že může dál bojovat, doktorovi se centimetr široká krvavá rána nelíbila a dal rozhodčímu jasný pokyn. Publikum v tu chvíli dávalo hlasitým bučením důrazně najevo, že s rozhodnutím nesouhlasí. Nicméně lékař nese za zdraví obou bijců zodpovědnost a má tak výsadní právo říci „Stop“.

Pás největšího zku*****na, jak byl speciálně pro tento souboj titul pojmenován, tak zapnul slavný herec Dwayne „The Rock“ Johnson čtyřiatřicetiletému Masvidalovi.

Stejně starý Diaz však reagoval jasně „Gratuluji Jorgemu, ale já se vrátím a ten pás si vezmu.“

I přes nesouhlas diváků v Madison Square Garden se zastavením souboje, byl střet dvou grázlů mimořádným zážitkem i skvělým vygradováním turnaje UFC 244.

Zápas tradičně ohlašoval legendární MMA konferenciér Bruce Buffer slovy: „Tohle je moment, na který jsme všichni čekali!“ Brzy bude nejspíš ohlášena neméně očekávaná odveta.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud