Ondřej Němec
16. ledna 2020 • 00:25

Je to tady! Procházka podepsal smlouvu s UFC: Věřím, že získám titul

Autor: Ondřej Němec, ms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, v co doufali asi všichni čeští fanoušci bojových sportů, se stalo skutečností. Jiří „Denisa“ Procházka podepsal smlouvu s nejslavnější MMA ligou světa, americkou UFC. „Znamená to pro mě velikou zodpovědnost,“ komentuje sedmadvacetiletý bijec z Moravy nástup do nejrespektovanější stáje bojovníků, v níž bude teprve čtvrtým českým jménem.



UFC otevřelo brány dalšímu bojovníkovi z České republiky. Je jím Jiří Procházka, který v minulém roce vyhrál pás šampiona polotěžké váhy organizace Rizin a na konci roku mu s touto stájí skončila smlouva.

„Každý zápas bude naprosto rozhodující, a proto se těším,“ řekl exkluzivně pro iSport.cz Procházka. „Chci ukazovat to nejlepší ze sebe, to na čem celou dobu pracuji.“

Sedmadvacetiletý bojovník si rozhodně neklade nízké cíle. Ještě před posledním zápasem v Rizinu s Američanem C.B. Dollowayem se nechal slyšet, že pomalu míří „vysekat UFC“. Teď bude mít příležitost. „Věřím tomu, že zvládnu získat titul v UFC,“ hlásí odhodlaně.

Co se týká soupeřů, nemá v seznamu přání žádné jméno. „Není nikdo konkrétní, s kým bych se chtěl utkat. Soupeři, s nimiž teď jednáme, jsou z top desítky nebo i top pětky v mé váze. Jedná se opravdu o ty nejlepší zápasníky světa.“

O tom, že liga snů hodí českému bojovníkovi lano, se spekulovalo už několik měsíců. Rok 2019 byl pro Procházku totiž mimořádně úspěšným. Odčinil prohru s Muhammedem Lawalem, proti kterému navíc vybojoval jako první Čech pás šampiona světové organizace. Titulu se nyní bude muset vzdát, organizaci Rizin je ale rodák z Hostěradic za posledních pět let velmi vděčný a vnímá prý i to, že bude v UFC vlastně reprezentovat také Japonsko a japonské fanoušky.

Šampion organizace Rizin Jiří Procházka
Šampion organizace Rizin Jiří Procházka

Podle žebříčku Fightmatrix.com se momentálně nachází na 13. místě světové polotěžké divize (před ním jsou pouze zápasníci z UFC a Bellator MMA). Všechny zápasy, do kterých loni nastoupil, ukončil s přehledem knokautem. A také celkové Procházkovy statistiky mluví za vše. Má na kontě 30 profesionálních bitev, 26 vyhrál, 23 z toho dokonce už v prvním kole.

„Do UFC se samozřejmě těšíme, a to moc. Nelze ale zapomenout na Rizin, kde jsme prožili fantastických pět let se skvělými lidmi kolem. Zkrátka jedna etapa končí, další začíná a velmi si vážíme přístupu organizace Rizin v období vyjednávání,“ hodnotí přestup Martin Karaivanov, Procházkův manažer a zároveň jeden z trenérů.

„Součástí nabídky byl i kariérní postup a nástřel prvních zápasů. Veškeré podrobnosti zveřejníme, až na to přijde čas. Po předchozích zkušenostech je na čase být v odkrývání karet opatrnější,“ dodává Karaivanov s úsměvem.

Po Karlosu Vémolovi, Viktoru Peštovi a Lucii Pudilové je Procházka čtvrtým českým reprezentantem v nejslavnější MMA lize. V UFC ale v současnosti zvedá českou vlajku i Machmud Muradov, uzbecký bojovník žijící v Praze.

JIŘÍ PROCHÁZKA

Narozen: 14. října 1992 (27 let), Hostěradice
Výška/váha: 193 cm/93 kg
Tým: Jeetsam Gym Brno
Bilance: 26:3

Bojovník MMA Procházka: Na stole mám nabídky od UFC a Bellatoru
Video se připravuje ...

Procházka o úspěchu v Japonsku: diváci ho hnali, pokřik nevysvětloval
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud