Marek Stodůlka
9. července 2020 • 16:30

UFC změnilo plány kvůli koronaviru. Šampiona narychlo vyzve největší grázl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejočekávanější turnaj poslední doby? UFC 251! Premiéra na „bojovém ostrově“ v Abú Zabí, první souboj Jiřího Procházky pod vlajkou UFC a tři titulové bitvy. Tu hlavní měli obstarat Kamaru Usman a Gilbert Burns, nakonec je ale vše jinak. Kvůli onemocnění koronavirem byl Brazilec z karty stažen a nahradil jej Jorge Masvidal. „Jsem víc než šťastný, protože mu můžu rozbít hubu a dostanu za to zaplaceno,“ okomentoval Američan náhlou šanci.



Změna na poslední chvíli! A zase za ni může koronavirus. Nakazil se jím totiž titulový vyzyvatel Gilbert Burns z Brazílie, a tak byl nucen z plánovaného souboje s šampionem Kamarem Usmanem odstoupit. Nigerijec ale přesto do klece nastoupí, jeho soupeřem bude držitel pásu pro největšího grázla planety Jorge Masvidal. Američan na duel přistoupil pouhých šest dní před termínem střetnutí.

Okamžitě poté, co bylo oznámeno, že Burns neprošel testy, začalo se spekulovat o možné náhradě. Ve hře byla dvě jména, fanoušci chtěli vidět v akci buď právě Masvidala, nebo Usmanovu odvetu s Colbym Covingtonem. Postavit se přitom s týdenní přípravou obávanému šampionovi, který v kariéře padl pouze jednou, považovali mnozí za bláznovství. Rodák z Miami ale ví, že jde o životní šanci. Po osmačtyřiceti profesionálních střetech dostává konečně šanci bojovat o titul nejprestižnější ligy světa.

Oba válečníci se navíc nemají moc v lásce, Masvidal tak neodolal možnosti nechat se s nigerijským bijcem zavřít do klece. V lednu letošního roku vzbudila dvojice pozdvižení při příležitosti Super Bowlu. „Stojím přímo před tebou. Co mají znamenat ta gesta? Udělej něco, dělej, udělej něco! Přestaň mluvit a udělej něco!“ pokřikoval Usman na Američana, když se potkali v zákulisí. Držitel nejrychlejšího ukončení v historii UFC totiž rukou naznačoval, že jej střílí.

Spory si tak budou konečně moci vyřídit. A to na velice sledované scéně. „Jsem víc než šťastný, protože mu můžu rozbít hubu a dostanu za to zaplaceno,“ nechal se slyšet Masvidal v rozhovoru pro ESPN.

„Jsem ten, kdo riskuje všechno, on nemůže prohrát. On na mě trénuje celou dobu, já měl kemp připravený na někoho úplně jiného,“ prohlásil k vzniklé situaci Usman. „Všichni ho teď obdivují. Ale riskuji já, taky jsem musel souhlasit. Pokud ho zbiju, budou jen říkat, že vzal zápas týden předem,“ doplnil šampion. Jak tedy tahle bitva dopadne?

Jorge Masvidal narychlo vyzve Kamaru Usmana
Jorge Masvidal narychlo vyzve Kamaru Usmana

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud