Marek Stodůlka
26. července 2020 • 07:45

Švédský zázrak v UFC. Druhá výhra za deset dnů, neinkasoval jediný úder

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako z jiného světa se jeví nováček americké UFC Khamzat Chimaev. Před deseti dny debutoval ve slavné lize, dominantně zvítězil ve druhém kole, dnes v noci se mu to na turnaji UFC Fight Night 174 povedlo už v tom prvním. Rhyse McKeeho přitom Švéd přejel takovým způsobem, že jej protivník ani jednou netrefil. „Ano, Khamzat Chimaev představuje opravdový problém,“ okomentoval po výkonu bývalý šampion střední váhy Michael Bisping.



Příprava na MMA zápasy je specifická tím, že trvá až několik měsíců. Bojovníci neradi vstupují do klece čelit sokovi bez toho, aniž by absolvovali plnohodnotný tréninkový kemp. Khamzat Chimaev se proto může jevit jako hříčka přírody.

V UFC debutoval 15. července, Johna Phillipse z Walesu naprosto rozebral, za šest minut souboje mu dovolil přesně dva údery, sám jich zasadil 124, čímž si vysloužil bonus za výkon večera.

Deset dní na to se v oktagonu nejslavnější asociace objevil znovu. Výsledek? Technický knokaut v prvním kole, statistika úderů ukazovala 57:0 ve prospěch Chimaeva. Další ostrovan Rhys McKee tak zažil pořádně hořkou premiéru v americké lize snů. Švéd vytvořil impozantní rekord, ještě nikdo nebojoval na nejslavnějším pódiu dvakrát za tak krátkou dobu, neuvěřitelné je však spíše to, s jakou noblesou obě bitvy zvládl.

„Wow, kdo sakra je Khamzat Chimaev? Ten frajer ničí jednoho soupeře za druhým. Dva v jednom týdnu. Wow,“ okomentoval výkon Dagestánce bojujícího za Švédsko Daniel Cormier.

„Ano, Khamzat Chimaev představuje opravdový problém,“ souhlasil komentátor a bývalý zápasník Michael Bisping. Válečník s bilancí osmi vítězství bez prohry, který je často stylem přirovnáván ke Chabibu Nurmagomedovi dal o sobě vědět celému světu, veltrová divize by se tak měla mít na pozoru.

 

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud