Marek Stodůlka
13. března 2021 • 19:47

Skoro dva roky čekal na zápas! Když vyhraje, může do boje o titul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm vítězství v řadě, místo na špici žebříčku, a rázem útlum. Kudy chodil, tudy narážel Leon Edwards na smůlu, proto se v kleci neobjevil od předloňského července. V neděli nad ránem ale vyzve v hlavním zápase UFC Fight Night 187 v Las Vegas Belala Muhammada. Jeden z nejpřehlíženějších bojovníků celé organizace se pokusí prodloužit dlouhou vítěznou řadu, aby se přiblížil duelu s šampionem Kamarem Usmanem. Hlavní kartu vysílá Premier Sport od 02.00.



Opomíjený, nedoceněný… Tak by se dal označit Leon Edwards. Anglický zápasník se nachází v nelehké situaci. Jeho bojové schopnosti výrazně převyšují umění prodat sebe sama. A i to je v UFC nesmírně důležité. Proto s ním zápasníci nechtějí příliš často soupeřit, můžou totiž vlastně jenom ztratit.

Pokud se však Edwardsovi podaří zvítězit, už jej nepůjde přehlížet. Prezident organizace se nechal slyšet, že v takovém případě nejspíš Angličan přeskočí všechny v řadě na titulový zápas. Nikdo jiný vyjma šampiona Kamara Usmana totiž ve veltrové divizi tak dlouhou vítěznou šňůru netáhne.

O Edwardsovi kolovaly zprávy, že často zápasy odmítá. Spíš měl ale v poslední době dost smůly. Když vypukla pandemie koronaviru, plánoval se jeho střet s Tyronem Woodleyem, kvůli opatřením z něj však sešlo, a tak se Edwards opět odmlčel a čekal na protivníka. Organizace jej dokonce na chvíli vyškrtla pro neaktivitu z žebříčku. Rychle se do něj ale vrátil, když se domluvila bitva s raketou světového MMA Chamzatem Čimajevem.

Leon Edwards jde do boje poprvé po dvou letech
Leon Edwards jde do boje poprvé po dvou letech

Ta se ale bohužel taky zrušila. Jednou, dvakrát a do třetice všeho špatného. Důvody? Koronavirus, třikrát. Prvně onemocněl Edwards a později jeho sok. UFC proto duel stále odsouvalo, Čimajev se ale nedokázal dát do pořádku a dokonce, nejspíš kvůli potížím s plícemi, naznačil konec kariéry. A tak z této očekávané bitvy sešlo. Novým soupeřem tak organizace zvolila Belala Muhammada.

Ten pro změnu od Edwardse ještě možná ani nedoléčil šrámy z posledního představení. Před měsícem porazil na UFC 258 Dhiega Limu na body. Je tak o poznání „vyzápasenější“, jednu věc má ale Američan s rivalem naprosto totožnou. Bilanci. Osmnáct vítězství a tři porážky zdobí skóre obou bijců. V neděli nad ránem se rozhodne, kdo přidá devatenáctý úspěch a kdo čtvrtou nelíbivou prohru.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud