Marek Stodůlka
21. března 2021 • 11:50

UFC: Hollandovi sklaplo! Brunson vyhrál jasně na body, mluvení nepomáhalo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevymáchaná pusa a pět vítězství v řadě vynesly Kevina Hollanda na přední příčky střední divize UFC. Každá šňůra ale jednou končí. Hollandova v neděli nad ránem, kdy jej na turnaji UFC on ESPN 21 v Las Vegas na body přetlačil sedmatřicetiletý Derek Brunson. „Pořád se na mě snažil mluvit, ale neoplácel jsem mu to. Nechal jsem ho kecat, protože se mu v těch pozicích asi líbilo,“ pronesl vítěz, který k úspěchu dokráčel zejména skvělou kontrolou na zemi.



Pozice outsidera Dereku Brunsonovi sedí. Loni v srpnu sestřelil Edmena Shahbazyana a dnes nad ránem si vzal na paškál dalšího mladíka, který se dral do čela divize. Tím byl Kevin Holland, který se měl v minulém roce střetnout i s Machmudem Muradovem, jejich souboj ale překazil koronavirus. Po pěti vítězstvích v řadě tak velkohubý Američan ztroskotal na sedmatřicetiletém veteránovi.

„Trošku mě zklamalo, že jsem ho nedokázal ukončit,“ přiznal v pozápasovém rozhovoru Brunson. „Ale dělám skvělé zápasy a jsem v pozici, kdy už mi UFC bude muset dát někoho tvrdšího, kdo je v žebříčku přede mnou.“

Přestože souboj skončil na body, Brunson s Hollandem opravdu nenudili. Po většinu zápasu ale dominoval starší z bojovníků, Hollandovi tak nezbylo než se jej snažit rozhodit mluvením, což mu s ostatními soupeři vycházelo. „Chtěl jsem si jen držet pozici a pracovat. Strhnul jsem ho na zem a zůstával aktivní. Takže já byl v dominantních pozicích a nechal ho mluvit,“ vysvětloval Brunson po souboji.

Největší krizi tak zažil veterán ve druhém kole, kdy jej Holland trefil přesně mířenou zadní. Problémy ale vyřešil stejně jako po zbytek střetnutí, strhem na zem. „Byl rychlý, což jsem očekával,“ prozradil Brunson, proč zvolil taktiku kontroly na zemi.

Po čtyřech vítězstvích za sebou se tak v sedmatřiceti letech Američan opět přiblížil titulovému souboji. Jako dalšího soupeře si vyhlédl brazilského ranaře Paula Costu. „Costo, co je? Slyšel jsem, že jsi vycouval ze zápasu, čekám tu na tebe. Duel s Costou mi zní jako něco, co bych chtěl absolvovat,“ vyzval Brunson dvojku divize.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud