22. května 2022 • 13:15

Těsný souboj v UFC. Vieiraová slaví výhru, soupeřce se verdikt nelíbil

Autor: David Vachalec
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ketlen Vieiraová si dnes v noci na turnaji UFC Fight Night připsala největší vítězství své kariéry nad bývalou šampionkou a boxerskou legendou Holly Holmovou a může být brzy titulovou vyzyvatelkou. Brazilka odcházela z Las Vegas s těsnou bodovou výhrou na kontě. Holmová s výsledkem souboje nesouhlasila. Michel Pereira porazil Santiaga Ponzinibbia v boji oceněném jako zápas večera.



Čtyři z pěti kol hlavního zápasu večera zaznamenali všichni tři bodoví rozhodčí úplně stejně, třetí kolo byl jediný sporný výsledek, který rozhodl o vítězce velmi těsného souboje. Dva porotci určili skóre 48-47 pro Ketlen Vieiraovou, zatímco třetí to měl 48-47 pro Holly Holmovou. Brazilka tedy zvítězila poměrem 2:1 na body.

„Myslela jsem si, že jsem souboj vyhrála. Dala jsem jí druhé kolo a mám pocit, že jsem vyhrála všechny ostatní,“ vyjádřila svůj nesouhlas s výsledkem Holmová. „Myslím si, že to bylo jasné,“ nepochybovala, že je právoplatnou vítězkou zápasu právě ona.

Vieiraová po vítězném zákroku požádala prezidenta UFC Danu Whitea a jeho tým o možnost bojovat o titul. „Poslouchej Dano, poslouchej Seane, poslouchej Micku. Jsem další šampión bantamové váhy,“ řekla jasně Vieiraová. „Jsem další. Budu připravena. Budu tady.“

„Přišla jsem ji knockoutovat, ale ona sem přišla jen stát,“ tlumočil překladatel Brazilky v pozápasovém rozhovoru. „Byla jsem na pochybách. Nevěděla jsem, co mám v té či oné chvíli dělat. Hodně si jí vážím. Ona je 'Kazatelova dcera', ale já jsem ta, která se dostala do oktagonu. Moc si jí vážím, ale já jsem ta, kterou sem poslal Bůh.“

Rostoucí vyzyvatel dnes v noci získal pravděpodobně největší skalp své kariéry. Michel Pereira porazil Santiaga Ponzinibbia v hlavním předzápase celého turnaje. Brazilec porazil „Argentinskou dýku“ v očích všech tří bodových porotců. Dynamický výkon obou bojovníků byl obdařen bonusem za zápas večera.

S poměrně těsnou, ale jednostrannou bodovou výhrou je nyní Pereira na vlně pěti vítězných zápasů v řadě. „Demolidorova“ poslední porážka přišla proti Diegu Sanchezovi na začátku roku 2020, kdy byl diskvalifikován kvůli nedovolenému kolenu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud