12. června 2022 • 11:00

Végh: Procházka je nejlepší na světě! Neskutečný zápas, měl jsem husí kůži

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sám ví, jak těžce se šlape na vrchol. Slovenský MMA zápasník Attila Végh získal přesně před deseti lety svůj životní titul v organizaci Bellator. Větší úspěch na česko-slovenské MMA scéně neexistoval. Tedy až do nedělního rána, kdy Jiří Procházka uzmul korunu pro vládce polotěžké divize v UFC. Uspěl tak ve stejné váze jako slovenský veterán. „Ukázal, že je nejlepší na světě. Vyhrál zaslouženě,“ říká k historickému triumfu pro iSport.cz Végh.



Byla to pořádná fuška. Jiří „BJP“ Procházka sliboval, že od první vteřiny titulového zápasu s Gloverem Teixeirou půjde za ukončením. To nakonec doručil. Jenže vše nešlo tak lehce, jak si český samuraj představoval.

Brazilec Teixeira ho s lehkostí přenášel na zem, hrozil submisemi. Jedním loktem na zemi ve druhém kole roztrhl Procházkovi obočí.

„Byl to neskutečný zápas. Po celou dobu jsem měl husí kůži z nervozity. Oba chlapi předvedli bojové srdce a také skvělé techniky,“ popisuje enormně zkušený zápasník Attila Végh. „Bylo to nahoru – dolů.“

Procházka vs. Teixeira: Neskutečný obrat a uškrcení brazilské legendy!
Video se připravuje ...

Český samuraj převzal iniciativu zejména ve třetím kole, Teixeira se ubránil klinické smrti. Jenže bodově byl na tom v průběhu pátého kola lépe. Stačilo, aby se ubránil. Pak ale Procházka 28 sekund před závěrečným klaksonem našel prostor pro škrcení, kterým svého soupeře ukončil a zajistil si titul v polotěžké váze.

„Jiří ukázal, že je nejlepší na světě, vyhrál zaslouženě. Šel si za svým cílem a dokázal to. Je to česko-slovenská legenda, šampion UFC, to už mu nikdo nesebere,“ rozplývá se šestatřicetiletý Slovák.

Procházku nyní čekají oslavy. S titulovým pásem se už v průběhu pondělí přemístí do Brna, kde ho od 16:30 budou vítat fanoušci. „Velká gratulace. Jsem na něj velmi hrdý, zaslouží si to,“ dodává Végh.

Procházka vs. Teixeira: Historický okamžik - vyhlášení českého šampiona
Video se připravuje ...

Procházka vs. Teixeira: Český samuraj unikl ukončení a dostal se ze škrcení
Video se připravuje ...

Senzace! Procházka uškrtil Teixeiru v zápase, který vešel do dějin MMA
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud