13. října 2022 • 18:45

Odveta bude! Procházka v UFC opět vyzve Teixeiru, porvou se ještě letos

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

První český šampion v UFC Jiří Procházka bude premiérově obhajovat svůj pás v polotěžké váze. Do cesty mu znovu vstoupí Glover Teixeira. Rodák z Hostěradic právě Brazilci v polovině června titul sebral, když v závěru pětikolové bitvy soupeře šokoval škrcením. Oba muži si střihnou odvetu na turnaji, který se bude konat 10. prosince tohoto roku.



Uskutečnění odvety Procházka neoficiálně potvrdil už v rozhovoru pro web iSport.cz v polovině srpna. „Neproběhlo ještě oficiální ohlášení UFC, ale nepřímo jsme si řekli ano. Takže jen čekáme na stvrzení,“ uvedl tehdy bijec, který v pátek oslaví 30. narozeniny.

Potvrzení souboje s Teixeirou přišlo jako předběžný dárek. Jejich první měření bylo velmi krvavé, oba zápasníci měli své silné momenty, ale nakonec rozhodlo Čechovo škrcení v poslední minutě. Urval vysněný pás šampiona a namaloval na sebe terč. Hlasitě si o něj říkal zejména Polák Jan Blachowicz, který se v Las Vegas ukáže na stejném turnaji jako český samuraj, avšak v souboji s Magomedem Ankalajevem. Vítěz patrně získá možnost vyzvat budoucího šampiona polotěžké divize.

Senzace! Procházka uškrtil Teixeiru v zápase, který vešel do dějin MMA
Video se připravuje ...

Nyní se však Procházka musí soustředit na nejbližší souboj, který ho čeká 10. prosince. Stane se součástí jednoho z nejnabitějších turnajů, jaké UFC v tomto roce pořádá. Vévodit mu bude právě bitva šampiona s brazilským veteránem.

„Bylo na výběr více lidí, ale nakonec mi z toho vyšel nejlíp Glover,“ prozradil Procházka v redakci deníku Sport už v červenci. „Po konzultaci s týmem a po vlastním uvážení jsem si řekl, že tenhle souboj chci prostě ještě jednou. Protože věřím, že dokážu předvést lepší výkon se zápasníkem, jako je Glover. Nikdo z těch kluků v UFC nemá mentalitu tohohle starého dravce, který fakt jel přese všechno, nezastavil se.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud