Ondřej Němec
11. ledna 2023 • 17:50

Šéf UFC propaguje „fackovanou“. Zápas s manželkou? ptají se fanoušci

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do nového roku nevstoupil šťastnou nohou a mohla za to jeho vznětlivost a pravá ruka. Prezident UFC Dana White totiž na silvestrovské párty zfackoval svou ženu Anne. Za vše se omluvil, řekl, že ho ovlivnil démon alkohol a jeho žena projevila pochopení. Každopádně se zdálo, že jeden projekt bude muset dát White přece jen raději k ledu, a to Power Slap, tedy soutěž ve „fackované“. Ne snad, že by skončila celá vznikající liga, ale zdálo se nemožné, že by White po uvedené kauze, mohl fackování promovat. Ten je však jiného názoru.



Premiéra prvního dílu show, která představuje novou „fackovací ligu“ Power Slap měla být původně už 11. ledna. Z pochopitelných důvodů došlo k odložení. Její promotér a šéf UFC Dana White totiž na Nový rok zfackoval svou ženu na veřejnosti. Nebylo by tedy vhodné přicházet po podobné kauze právě s tímto projektem. O týden později už je to ale, zdá se, v pořádku.

„Power Slap premiéra 18. ledna po AEW (All Elite Wrestling) na TBS,“ uvedl stručně White u upoutávky, kterou umístil na svém Instagramu.

„Jste v hlavním zápase?“ ptali se hned v komentářích mnozí fanoušci.

A podobných reakcí bylo mnohem víc:

„Hlavní souboj: Pan a paní Whitovi?“
„Je opravdu neuvěřitelné, že jste to zveřejnil!“
„Jsem nadšený, že strýček Dana bude obhajovat svůj titulový opasek.“
„Velmi špatné načasování pro debut ve fackované, velmi špatné načasování…“

„Prosím, přestaň s tím, udělejte samostatnou stránku pro Power Slap,“ žádají ho jiní.

Počínání Whita je o to zvláštnější, že čelí tlaku na to, aby odešel z pozice šéfa UFC. Například Kalifornský výbor žen poslal generálnímu řediteli firmy Endeavour (mateřská společnost UFC) Arimu Emanuelovi výzvu pro odvolání Whita z jeho pozice.

„Vzhledem k předešlým poznámkám pana Whita proti domácímu násilí jsme věřili, že Endeavour a UFC sdílejí tento závazek k bezpečnosti, respektu a odpovědnosti,“ je uvedeno v dopise.

„Vy sám jste obsáhle psal o tom, že je potřeba mluvit a jednat, když vidíme věci, které nejsou v souladu s našimi hodnotami. A přesto jsme viděli video prezidenta UFC Dana Whitea, kde udeřil manželku na oslavě Silvestra sevřenou pěstí. Bylo to přinejmenším alarmující. Vaše pokračující mlčení vypovídá o mnohém. Jak jste jednou napsal: ‚Mlčení a nečinnost nejsou řešením‘.“

Kalifornský výbor žen (Legislative Women‘s Caucus) zastupuje a obhajuje různé zájmy žen, dětí a rodin v celé Kalifornii. Skupina trvala na tom, aby Emmanuel zasáhl a dosadil do UFC nové vedení.

„Šéf velké sportovní organizace nemůže tvrdit, že je pro bezpečnost žen, zatímco video, na kterém bije svou ženu, koluje online bez vaší odpovědi. Pokrytectví je ohromující. Už toho bylo dost. Je čas odstranit pana Whita z jeho šéfovské pozice a připomenout, co Endeavour znamená a že násilí páchané na ženách není chování, které schvalujete,“ stojí ve výzvě.

Podobného názoru jsou ale i mnozí novináři či experti na bojové sporty. White svou kauzou zkrátka poškodil nejen své jméno, ale i značku UFC. Proto se ozývají často hlasy, aby jej v čele nejprestižnější MMA ligy vystřídal Hunter Campbell, tedy hlavní provozní manažer a muž, který je již dlouhou dobu považovaný za skutečného šéfa UFC.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud