Marián Šustr
8. března 2024 • 18:10

Procházka poodhalil přípravu na Vegas. Vrátil se ke karate a ladí obranu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příprava na Las Vegas je v plném proudu. Bývalý šampion UFC a nejlepší český bojovník Jiří Procházka nechal fanoušky nahlédnout do svého tréninku v prvním díle série Fight preparation (příprava na boj). V Brně piluje nejen obranu proti soupeřovým nejsilnějším strhům na zem, ale i tradiční bojové umění. „Když to jde ve větším objemu tréninků, dojdu dvakrát týdně i na karate, ať se posunu ve všech oblastech. Tam cílíme hlavně na preciznost v pohybech a načasování,“ vypráví Samuraj.



Chystá se na duel, který ho může opět vystřelit na vrchol. Jiří Procházka se už 13. dubna představí na největším turnaji posledních let, výročním UFC 300. Střetne se s elitním Srbem Alexandrem Rakičem. Oba nastoupí po porážce s vědomím, že jim triumf v Las Vegas může zajistit titulovou šanci. Čech do přípravy zařadil mimo jiné i karate.

Rakič vstoupil do UFC s pověstí ostříleného postojáře. V posledních duelech však ukázal kvality v boji na zemi. „Dopolední trénink jsme pracovali na singl legu (typu strhu na zem), hlavně typu dokončení, který soupeř rád používá v zápasech. Chceme v tom strávit nějaký čas, abych ho měli najetý i s obranami,“ poodkrývá Jan Stach, trenér grapplingu (boje na zemi) v prvním díle Procházkovi série Fight preparation.

„Dnes jsem se zaměřil hlavně na věci, které dělám v zápase nejčastěji a principy, z nichž vychází. Extra je nerozvětvuji, ale zaměřuji se právě na principy, jež fungují, a mám je zažité. Chci je dělat preciznější, přesnější, tvrdší,“ vypráví ve videu bývalý světový šampion.

Do nabitého programu Procházka zařadil i bojové umění, s nímž začínal na střední škole. „Když to jde ve větším objemu tréninků, dojdu dvakrát týdně i na karate, ať se posunu ve všech oblastech. Tam cílíme hlavně na preciznost v pohybech a načasování,“ vysvětluje Samuraj.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud