Marián Šustr
15. března 2024 • 16:35

Svět obdivuje hrdinu z UFC. Vytáhl rodiče z plamenů, šel pro psa... Zázrak!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Člen síně slávy UFC skončil po hrdinském činu v nemocnici. Dům Marka Colemana v noci z úterý na středu zachvátily plameny. Devětapadesátiletý veterán vytáhl oba rodiče z hořící budovy, načež se vrátil, aby zachránil psa, který ho na požár upozornil. Nadýchal se však příliš mnoho kouře a upadl do bezvědomí. Záchranná služba transportovala bývalého šampiona do nemocnice. Tam se po dvou dnech jako zázrakem probudil. „Jsem nejšťastnější muž na světě. Nemůžu uvěřit, že moji rodiče přežili. Bože, měli jsme obrovské štěstí,“ říká Coleman se slzami v očích.



Hrdinské jednání málem stálo legendárního šampiona život. Mark Coleman v noci z úterý na středu zachránil oba rodiče, když je vytáhl z hořícího domu. Záhy poté se vydal mezi plameny pro psa Hammera.

Ten jen pár chvil předtím devětapadesátiletého olympionika probudil, aby ho na požár upozornil. Při hledání zvířecího parťáka upadl veterán do bezvědomí. Záchranáři převezli bojovníka do nedaleké nemocnice v Ohiu, kde se po dvou dnech na jednotce intenzivní péče probudil.

„Jsem nejšťastnější muž na světě. Nemůžu uvěřit, že moji rodiče přežili. Bože, měli jsme obrovské štěstí,“ pláče Coleman v objetí dcer Kenzie a Morgan. „Musel jsem učinit rozhodnutí. Když jsem vyšel z pokoje, byla to hrozná scéna. Nemohl jsem dýchat. Vyšel jsem ven, abych se nadechl, a hned jsem se pro ně vrátil,“ vypráví hlasem znatelně ochraptělým z kouře, který se mu dostal do plic. „Podařilo se mi je dostat ven. Hammera (psa) jsem ale najít nedokázal.“

Probuzení olympionika a legendy UFC je pro Colemanovy dcery skvělým překvapením. Bezmála šedesátiletý veterán byl po převozu do nemocnice inkubován a nacházel se ve vážném ohrožení.

„Bůh je dobrý a zázraky se dějí. Náš táta už může samostatně dýchat. Ještě je před námi dlouhá cesta, ale všem moc děkujeme. Všechna láska a podpora, která se mu od vás dostává, je k nezaplacení,“ píše Kenzie na otcově instagramu.

Colemanovy dcery ve čtvrtek spustily internetovou sbírku na stránce GoFundMe. Fanoušci ukázali vůbec prvnímu šampionovi UFC v těžké váze obrovskou podporu, když během jediného dne přispěli v součtu jednadevadesát tisíc dolarů.

Cílová částka, jež by měla stačit na zaplacení lékařských zákroků a následné rekonvalescence, čítá sto tisíc dolarů (v přepočtu 2,3 milionu korun). Šokem zůstává, že člen síně slávy a trojnásobný držitel pásu nedostal od největší MMA organizace světa žádný veřejný náznak podpory ani finanční pomoc.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud