Marián Šustr
13. dubna 2024 • 13:45

Nejen Procházka vs. Rakič. Hvězdný UFC večer ve Vegas láká na MMA hity

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejnabitější karta historie MMA. Vedení UFC zase posunulo laťku do nedosažitelných výšin. Během české noci ze soboty na neděli se v Las Vegas představí dvanáct bývalých i současných světových šampionů včetně Čecha Jiřího Procházky i jeho dřívějšího přemožitele Alexe Pereiry. K příležitosti jubilejního 300. galavečera prezident organizace Dana White navýšil bonusy za výkony či zápasy večera z padesáti na tři sta tisíc dolarů (sedm milionů korun).



Samuraj televizním tahákem na nejočekávanějším turnaji posledních let. Přestože Jiří Procházka naposledy v Madison Square Garden nastoupil v nejprestižnějším duelu večera, v Las Vegas se nedostal ani na hlavní kartu. Galavečer UFC 300 je totiž přesycen hvězdami.

Čech uzavře program vysílaný „jen“ na stanici ESPN, po něm bude následovat placený přenos. Nižší postavení v programu však není žádnou ostudou. Procházka se bude moct ukázat širší skupině diváků a získat tak tisíce nových fanoušků. Jeho klání se srbským rivalem navíc převyšuje duel dvojnásobné olympijské vítězky Kayly Harrisonové s mnohonásobnou boxerskou šampionkou Holly Holmovou. Procházka zastíní celkem pět bývalých držitelů pásu UFC.

Pořadí jednotlivých duelů má menší váhu než kdy dřív. Prezident UFC Dana White si dal při domlouvání turnaje záležet, aby se diváci od obrazovek nemohli odtrhnout už od prvního klání. Takřka každý ze zápasů na třístém galavečeru nejprestižnější organizace světa by kdykoli jindy mohl být hlavním hitem.

Na akci se představí i Procházkovi někdejší rivalové. Jamahal Hill spolu s Alexem Pereirou obstarají titulový zápas v Čechově polotěžké divizi, který bude turnaji vévodit. Osud ženského opasku slámové váhy UFC určí čínské derby mezi Čang Wej-li a Jen Siao-nan. Avšak v nejočekávanějším klání se představí dva Američani a někdejší šampioni Max Holloway a Justin Gaethje. Ti se pobijí o pás takzvaného největšího drsňáka světa.

Aktéři si ještě na předzápasové tiskové konferenci stihli vyprosit bezprecedentní bonus. Namísto obvyklých padesáti tisíc budou všichni bojovníci zápolit o možnost získat tři sta tisíc dolarů.

Hity UFC 300

Váhová kategorie Zápas
Polotěžká váha (titulový duel do 93 kg) Alex Pereira (Braz.) vs. Jamahal Hill (USA)
Slámová váha (titulový duel do 52 kg) Čang Wej-li (Čín.) vs. Jen Siao-nan (Čín.)
Lehká váha (do 70 kg) Justin Gaethje (USA) vs. Max Holloway (USA)
Lehká váha (do 70 kg) Charles Oliveira (Braz.) vs. Arman Tsarukyan (Arm.)
Polotěžká váha (do 93 kg) Jiří Procházka (ČR) vs. Aleksandar Rakič (Srb.)


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud