Ondřej Němec
4. prosince 2017 • 16:40

Policista a bojovník „Jubox“ Pokorný: chce vyhrávat, aby se za něj nestyděla dcera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mocný řev jako poznávací znamení. Jaroslav „Jubox“ Pokorný ví, jak zapůsobit na diváky. Před nástupem do oktagonu vždy několikrát zařve z plných plic jako lev. Nejinak tomu bude i v O2 areně 7. prosince na velkolepém galavečeru smíšených bojových umění XFN 6, kde se utká s doposud neporaženým Bulharem Viktorem Dimitrovem, kterého už provokuje přes sociální sítě. 



Během pracovní doby pomáhá a chrání, v oktagonu útočí a vítězí. Jeden z nejlepších tuzemských zápasníků Jaroslav Pokorný je totiž zaměstnán u speciální pořádkové jednotky pražské policie. I kvůli náročnosti povolání zvažoval, že ukončí kariéru zápasem na XFN 5 v Pardubicích. Po suverénní výhře před limitem se však rozhodl, že bude v cestě MMA pokračovat. 

XFN 6 nabídne v přímém přenosu exkluzivně O2 TV Sport

Ač by to do věčně usměvavého Pokorného řekl na první pohled málokdo, patří mezi nejtvrdší české bojovníky. To bezpochyby znovu předvede i při souboji na XFN 6. Soupeřem mu bude neporažený Viktor Dimitrov z Bulharska, kterého už začal provokovat přes sociální sítě. „Zažiješ peklo, které vytvoří přes 6 000 lidí a už teď ti musí být jasné také to, že poprvé prohraješ,“ vzkazuje například český hrdina svému protivníkovi v jednom z příspěvků na Facebooku. 

XFN: Policista a bojovník „Jubox“ Pokorný chce vyhrávat, aby se za něj nestyděla dcera
Video se připravuje ...

Pokorný je bojovník s mimořádným talentem. „Jarda je učebnicovou ukázkou perfektního přerodu judisty do všestranného MMA zápasníka, který zachoval principy využití technik judo i v situaci, kde bojovníci používají údery a kopy,“ hodnotí zápasícího policistu Radek Sachr, zápasník a trenér strategie a taktiky. 

Změna sportovní disciplíny dala vzniknout i Pokorného přezdívce „Jubox“. „Jsem bývalý judista, a když jsem začínal s MMA tak můj box byl dost divný a i teď je proste jiný. No a kluci říkali, že dělám novou disciplínu JU(do) BOX,“ vysvětluje pobaveně. 

VIDEO: Podívejte se na polsední zápas Jaroslava "Juboxe" Pokorného

Před půl rokem se stal otcem a říká, že je pro něj dcera velikou motivací. „Nastupuji s tím, že se za mě dcera nemůže stydět. To je můj hnací motor,“ říká dvaatřicetiletý bojovník.  

Vstupenky na XFN 6 v O2 areně ZDE>>> 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud