21. ledna 2018 • 18:48

Překvapení se v UFC nekonalo. Miocic zničil kamerunskou hvězdu a má rekord

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel do UFC a od první chvíle zářil. Francis Ngannou vyhrál šest prvních zápasů, žádný z nich netrval déle, jak dvě kola. Netrvalo tak dlouho a vysloužil si zápas o titul šampiona těžké váhy. V něm však okusil první porážku. Stipe Miocic zápas naprosto ovládl a poprvé v historii UFC se mu podařilo uhájit mistrovský pás těžké váhy i ve třetí obhajobě v řadě.



Obrovské vítězství si během galavečera UFC 220 připsal do té doby trochu opomíjený šampion těžké váhy Stipe Miocic. Během pětikolového souboje naprosto zničil kamerunskou hvězdu Francise Ngannoua a stal se prvním mistrem těžké váhy, který dokázal pás obhájit více než dvakrát za sebou.

Ač byl Ngannou považován za černého koně těžké váhy, na vrchol nedosáhl. A nejen to, Miocic mu udělil krutou lekci. Během pěti pětiminutových kol dal pětatřicetiletý šampion neuvěřitelných 200 trefených ran, Kamerunec jich dal pouhých 33.

Ngannou zvládl Miocicovi odolávat jen v prvním kole, které bylo ještě poměrně vyrovnané. Pak už ovšem zcela vládl americký bojovník. Za zmínku stojí zejména čtvrté kolo, během kterého se kamerunský bijec nedostal ani k jedinému úderu, ale inkasoval jich neuvěřitelných 82.

Šampion šel do utkání s jasným cílem. Vydržet první kolo a pak vládnout na zemi. Během celého zápasu si tak připsal šest úspěšných strhů (takedownů) ze čtrnácti pokusů, sám pak zvládl ubránit jediný Ngannoův pokus.

Nutno ovšem dodat, že ač Ngannou v zápase inkasoval nejednu tvrdou ránu a po většinu času se snažil jen bránit, dokázal vydržet až do úplného konce. Stipe Miocic tak znovu ukázal, že je o třídu jinde, než ostatní vyzyvatelé a obrat ho o mistrovský titul bude pořádně těžké.

Parádní knockout pak fanoušci viděli hned v jednom z předzápasů. Abdul Razak Alhassan v prvním kole přesně trefil zvedákem bradu svého soupeře a poslal ho v bezvědomí k zemi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud