7. října 2018 • 07:00

McGregor padl! Po Nurmagomedově triumfu se strhla hromadná rvačka

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neskutečný závěr zápasu v Las Vegas o titul šampiona UFC v lehké váze. Okamžitě poté, co irský bojovník Conor McGregor odklepal škrcení a tím uznal porážku, se vítěz Chabib Nurmagomedov nechal vyprovokovat, přeskočil pletivo a začal se rvát s McGregorovým týmovým parťákem Dillonem Danisem. Během toho ale jeden z členů týmu ruského bojovníka využil příležitosti a napadl zády otočeného McGregora. Irský bojovník pak odešel z ringu ještě před vyhlášením.



Držitel mistrovského pásu UFC v lehké váze zůstává stejný. Chabib Nurmagomedov měl ve svém ostře sledovaném zápase nad Conorem McGregorem jasnou převahu, irského vyzyvatele doslova drtil ve všech čtyřech kolech. Zápas jasně kontroloval a nedal svému soupeři žádnou šanci.

Už od první chvíle bylo jasné, kdo má v aréně víc fanoušků. Zatímco při nástupu McGregora propukl neuvěřitelný jásot, jeho soupeře diváci jen vypískali a vybučeli. A Nurmagomedov si fanoušky nezískal ani během zápasu, a už vůbec ne po zápase.

Sice to byl McGregor, kdo do zápasu vstoupil aktivněji a snažil se navodit tempo, po pár vteřinách se ale Nurmagomedovi podařilo dostat svého soupeře na zem do své oblíbené pozice. Právě boj na zemi je jeho silnou stránkou. Ir sice bránil dobře, ale na první pohled bylo jasné, že si s nastalou situací neví moc rady. První kolo však bylo spíše taktické, což se fanouškům moc nelíbilo a dávali to hlasitě najevo.

Do druhého kola vstoupil znovu aktivněji McGregor, ale opět to byl Rus, kdo převzal iniciativu. Po chvíli se mu podařilo čistě trefit zadní direkt a otřeseného Ira poslal k zemi, kde si ho šikovně držel. Nurmagomedov na zemi pracoval skvěle.

Ve druhé polovině druhé kola byl McGregor hodně pod tlakem, soupeř ho zasypal tolika tvrdými ranami, že se zmohl jen na kryt. Kdyby v té době rozhodčí zápas ukončil, nikdo mi asi nemohl nic říct, protože Ir vypadal hodně otřeseně.

McGregor nápor sice ustál, ovšem za cenu několika faulů. Nejdříve na zemi kopnul soupeře kolenem do hlavy, několikrát ho držel za trenýrky a pomáhal si i držením za pletivo. To se Rusovi samozřejmě nelíbilo a rozhodčímu o pauze domlouval.

Podobný průběh jako první dvě kola mělo i kolo třetí. McGregor opět začal aktivně, po minutě se ho Nurmagomedov snažil dostat na zem, poprvé v zápase to ale irský bijec ubránil. Na rozdíl od prvních dvou kol připomínalo třetí dějství spíše boxerský zápas. Oba se snažili trefit toho druhého dobře mířenými ranami.

Čtvrté kolo rozhodlo. Poprvé začal aktivněji Nurmagomedov, kterému se po minutě podařilo dostat soupeře k zemi. Tam mu rychle nasadil "rear naked choke", tedy páku na hlavu, kterou už McGregor nevydržel a zápas odklepal.

Zatím stále neporažený Nurmagomedov se tak mohl radovat ze svého životního triumfu.

Místo oslav však přišel zkrat. Po krátké hádce přeskočil pletivo oktagonu a začal se rvát s přítomným Dillonem Denisem, týmovým parťákem McGregora. Ochranka sice rychle zasáhla a rozzuřeného Rusa zastavila, mezitím se však nahrnuli lidé do samotné klece, kde se rázem strhla další šarvátka.

Jeden z členů týmu Chabiba Nurmagomedova zezadu napadl McGregora, kterému dal dvě rány do hlavy. Ihned poté, co se situace uklidnila, odešel naštvaný Ir z klece do šatny, na předávání nezůstal ani šampion. Ten vzhledem k tomu, že rozlítil téměř všechny přítomné diváky, raději odešel v doprovodu ochranky. Snad poprvé v historii tak proběhlo vyhlašování bez jediného bojovníka.

Po zápasu Chabiba Nurmagomedova a Conora McGregora se strhla v Las Vegas pořádná mela
Po zápasu Chabiba Nurmagomedova a Conora McGregora se strhla v Las Vegas pořádná mela

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud