pta
29. září 2020 • 15:33

Vémola se ujal odloženého lvíčete! Opravdu žere první, popsal péči

Autor: pta, Ondřej Němec
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lvi žerou první. Heslo, které proslavil Karlos Vémola, se nyní proměnilo v realitu přímo u něj doma. Známý MMA zápasník se pochlubil před kamerou iSport TV, jak se doma stará o malou lvici Elsu, kterou neznámý člověk odložil společně s její sestrou Maruškou. Dnes se oficiálně stal jejich kmotrem.



Když naplno propukla krize kolem koronaviru, vyrazil Karlos Vémola do zoologických zahrad a cirkusů. „Kupoval jsem lvům žrádlo. Já ty zvířata miluju,“ přiznal. Mít lva doma, to byl jeho sen. „Nečekal jsem, že se splní tak brzy,“ žasne.

Kontaktovala ho Terezie Holovská, podnikatelka a politička, která se věnuje úskalím soukromých chovů šelem. Lvici Elsu a její sestru nalezla odložené v krabici u obce Zídkovská. „Vypadaly úplně polomrtvý,“ přiznala. Vzpomněla si, jak moc má Vémola silný vztah ke lvům, a nabídla mu, zda by se o jedno z mláďat nepostaral.

Vémola souhlasil. Záhy poznal, jak je namáhavá starost o malou šelmu. V noci ji musel krmit velmi často. „Lela vstávala každou čtvrthodinu k Lilince, řekl jsem, že budu taky vstávat,“ popsal, jak v jeho domě alias Vémolandu probíhala péče o jeho nedávno narozenou dceru i o zvířecí přírůstek do rodiny.

Vémolova lvice Elsa
Vémolova lvice Elsa

Jak se ukázalo, lvi opravdu žerou první i u zápasníka doma. „Vypustím ji ven a dám mlíko, až potom si dělám snídani pro sebe,“ popsal Vémola ranní rituál. Ve Vémolandu má lvice velmi dobré zázemí. Velká hvězda českého MMA má na zahradě velký oplocený výběh pro psa, do kterého se Elsa také vejde tak, aby splnil všechny předpisy. „Nechal jsem si přidělat bezpečnostní dvojité dveře, kterým neprojde vůbec nic. Aby bylo všechno v pořádku vůči obci i sousedům.“

Na lví společnost si rychle zvyknul. „Jsem s ní spjatý, že se jí nechci jen tak vzdávat. Bude se budovat velká voliéra, kam by měla jít, ale jak to půjde, chci ji mít u sebe.“

Vstoupit do diskuse
5
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud