Ondřej Němec
20. dubna 2023 • 14:15

Srazilo ji auto a hrozilo, že nebude chodit. Teď bojovnici čeká profi zápas

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na přechodu ji před dvěma roky srazilo rychle jedoucí auto. Následkem byla několikanásobná zlomenina nohy, zlomený obratel, prasklá lebka. Veronika Zajícová hned po probuzení v nemocnici ani chvíli neváhala, že se co nejdříve vrátí k MMA. „Věděla jsem hned, že to prostě budu dělat, budu pokračovat. Protože tím zkrátka žiju,“ říká nyní devatenáctiletá zápasnice, která se v sobotu představí na turnaji RFA 9 ve svém prvním profi zápase. Soupeřkou jí bude Maďarka Katalin Aranyiová.



Před dvěma roky ji srazilo auto a už vloni dokázala vyhrát amatérské mistrovství Evropy v MMA strikingu organizace Gamma. Neuvěřitelný příběh devatenáctileté zápasnice Veroniky Zajícové, která se velmi rychle může stát hvězdou bojových sportů. Vždyť už teď má na Instagramu přes sto tisíc sledujících a před sebou první profi zápas.

„Doktoři mi říkali, že se k tomu nikdy nevrátím, nikdy už nebudu trénovat,“ vyprávěla svůj příběh nová šampionka v iSport Fight podcastu.

I trenér Jakub Müller své svěřenkyni návrat rozmlouval. Osmnáctiletá bojovnice si však nenechala sen o sportovní kariéře vzít, a začala co nejrychleji trénovat. „Věděla jsem hned, že to prostě budu dělat, budu pokračovat. Protože tím žiju,“ měla jasno Zajícová. „Už jak jsem vylezla z nemocnice, tak jsem měla ještě tři měsíce na krku límec a používala berle. Ale už jsem začala hned chodit do fitka. Později jsem začala chodit i na box.“

Mistrovství Evropy však musela absolvovat se šrouby v noze a bála se, aby jí soupeřka náhodou nezačala lámat nohu, v tu chvíli by bylo zle.

Mladá bojovnice nejen v ringu: Veronika Zajícová
Mladá bojovnice nejen v ringu: Veronika Zajícová

Nyní má před sebou mladá bojovnice první profesionální zápas na turnaji RFA 9. A jak dlouho nad touto nabídkou váhala? „Ani vteřinu. Vždycky to byl můj sen a cesta do velkých soutěží, jako je RFA, UFC, Bellator atd,“ tvrdí.

V kleci se postaví proti další debutantce mezi profesionálkami Maďarce jménem Katalin Aranyiová. „Jde z ní strach.... Vizuálně zatím moje nejděsivější soupeřka. Vypadá, jako by mě chtěla zabít,“ říká s pousmáním Zajícová.

I do sobotního zápasu bude nastupovat s vědomím, že operovaná noha ještě není v nejlepším stavu. „Co se týká úrazu, tak noha ještě není úplně stoprocentní, ale v kleci mě to nijak neomezuje.“

Před velkou premiérou v kleci přiznává mladá zápasnice i pocit zdravého stresu. „Nervózní jsem, ale je to taková směs těšení se, respektu k soupeřce, očekávání.... Vyloženě strach tam není. RFA je prestižní organizace a jsem moc ráda, že pod ní můžu zápasit,“ dodává.

Turnaj RFA 9 je možné sledovat na realsport.tv

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud