23. července 2011 • 08:51

Abraham začal v Laguna Seca 14. místem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český motocyklový jezdec Karel Abraham obsadil při své premiéře na okruhu v Laguna Seca v tréninku MotoGP na Velkou cenu USA mezi 18 závodníky 14. místo. V součtu časů z pátečních volných tréninků zaostal se svou ducati za nejlepším výkonem Španěla Jorgeho Lorenza na yamaze o 1,755 sekundy.



"Ta ztráta je poměrně velká. Musíme se snažit, abychom byli pořád rychlejší a rychlejší, ať už je výsledek jakýkoliv," komentoval Abraham svůj odstup na úřadujícího mistra světa, který loni Grand Prix v Laguna Seca vyhrál.

Jednadvacetiletý brněnský jezdec absolvoval v obou měřených trénincích 20 kol. V první části pátečního programu při seznamování s kalifornským okruhem zajel čas 1:24,682, ve druhém tréninku zrychlil o 0,871 sekundy.

"Není to vůbec jednoduchý okruh. Nachází se na něm několik zatáček, do kterých člověk nevidí, dokud do nich nenajede," uvedl Abraham v tiskové zprávě týmu Cardion AB Motoracing.

Dnes od 22:55 SELČ ho čeká kvalifikace. "Uvidíme, jak se bude dařit. Laguna Seca je pro mě pořád novým okruhem, takže to bude těžké," dodal Abraham.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud