Martin Hašek
21. srpna 2022 • 17:10

Maraton na pět kilometrů? Dostál zlomil pádlo na startu: Listy nebyly nejmladší

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MNICHOVA | Měl ho čekat maraton na 5000 metrů, kajakář Josef Dostál ale na ME v Mnichově odjel jen několik záběrů a pak mu jeho pádlo zůstalo zlomené v ruce. „Ty listy nebyly nejmladší, měly za sebou dva, tři roky. Bohužel nevydržely tlak na startu, kdy je síla pádla největší,“ líčil Dostál.



Má v sobě motor dvoumetrového chlapáka, díky kterému vozí medaile. Tentokrát bylo ale té síly moc. Josef Dostál vydržel v hromadném závodě na 5000 metrů na závěr evropského šampionátu jen pár okamžiků, než musel zastavit s torzem svého pádla.

„Start se podařil, první dva tři záběry, ve čtvrtém jsem zlomil pádlo na pravou ruku. Nic jsem netrefil, žádný blok, pádlo bohužel odešlo,“ vysvětlil Dostál. „Docela mě mrzí, že jsem si nemohl zazávodit.“

Dostál na nedávném světovém šampionátu v Kanadě vyhrál pětistovku. V Mnichově své hlavní disciplíny vynechal, v těch vybraných ale zažil kalamitu. S olympijským čtyřkajakem se nedostal do finále. Závod na 5000 metrů byl odložen ze soboty na neděli kvůli silnému dešti a větru.

Josef Dostál hned zkraje závodu na 5000 metrů zlomil pádlo
Josef Dostál hned zkraje závodu na 5000 metrů zlomil pádlo

„Těšil jsem se na start, čekal na něj od včerejška. A dneska, když jsem byl perfektně rozjetý a těšil jsem se, musel jsem po čtvrtém záběru odstoupit,“ líčil Dostál. „Mrzí mě to i proto, že se nám nepovedlo semifinále na K4, tak jsem si chtěl spravit chuť. Buď mě ten pětikilák nebo celé závodiště nemají rádi a nepřeje mi tu štěstí.“

Hlavní vrchol sezony měl ale Dostál za sebou, evropský šampionát byl pro něj bonusem na závěr sezony.

„Stát se tohle v jakémkoliv jiném závodě, bylo by to nešťastnější. Třeba na mistrovství světa na pětistovce, nebo na olympijských hrách by to bylo vyloženě neštěstí. Tady se bohužel můžu jen pousmát a nechat to plavat,“ řekl Dostál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud