16. dubna 2011 • 23:07

Volejbalisté Ostravy vyřadili Zlín, jsou ve finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Ostravy si po třech letech zahrají znovu o titul mistrů extraligy. V semifinálové sérii dokonale zaskočili favorizovaný Zlín, druhý celek po základní části porazili suverénně 4:0 na zápasy a mají šanci zopakovat svůj triumf v domácí soutěži z roku 2006. O titul se ostravský tým DHL utká buď s Českými Budějovicemi, nebo s Příbramí. Stav této série je po dnešku vyrovnaný 2:2.



Sebevědomí ostravští hráči skončili v dlouhodobé části sezony až čtvrtí, ale nyní se vezou na vlně euforie. Po dramatické pětizápasové sérii ve čtvrtfinále s Libercem si smlsli na Zlínu, který dnes podruhé v domácím prostředí porazili 3:0, a mají jisté minimálně stříbrné medaile. Ty naposledy získali v roce 2008 po porážce s Českými Budějovicemi.

Na stejného soupeře mohou narazit i letos, jenže vítěz dlouhodobé části po dvou domácích výhrách padl dvakrát při odvetách v Příbrami a za vyrovnaného stavu se dramatická série přesune znovu na jih Čech. Pokračovat se bude v pondělí v hale Jihostroje a ve středu v Příbrami.

Zato Ostravané v nevyzpytatelném play off vyhráli už šestý zápas za sebou. Hlavní podíl na tom má teprve dvacetiletý slovenský univerzál Peter Michalovič, který dnešní výhru zařídil 25 body. Jeho úspěšnost dosáhla úctyhodných 77 procent. Zlín tak po vydařené základní části nesplnil roli favorita a i přes nabitý kádr současnými či bývalými reprezentanty Zapletalem, Markem Novotným a Obdržálkem bude hrát "jen" o bronz.

"Odehráli jsme neuvěřitelně čtyři zápasy v křeči proti dobře hrající Ostravě," zhodnotil sérii zlínský kapitán Marek Tomáš. Na druhé straně panovala euforie. "Bylo to zasloužené vítězství a postup do finále, kde nás čekají další boje," radoval se domácí kapitán Marek Mikula.

Bitva o titul, hraná opět na čtyři výhry, začne 25. dubna.

Ostrava - Zlín 3:0 (13, 23, 20)
Rozhodčí: Renčín, Krtička. Čas: 75 min. Diváci: 700. Konečný stav série: 4:0.

Příbram - České Budějovice 3:1 (23, 21, -31, 18)
Rozhodčí: Labašta, Hudík. Čas: 123 min. Diváci: 1000. Stav série: 2:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud