Ivo Pospíšil
13. března 2016 • 05:00

Poslední šance na medaili. Snad půjde vše, jak má, věří Soukalová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 13:00 | Připravit ostré lokty, naštelovat mířidla… je tu poslední boj. Konec dobrý, všechno dobré? „Snad to dobře dopadne,“ přála si Gabriela Soukalová před dnešním startem závodu s hromadným startem, který bude její závěrečnou šancí na zisk medaile z letošního MS. Tahle disciplína je její oblíbená – ze čtyř podniků SP brala v sezoně tři medaile. Padne tedy v poslední chvíli český medailový půst?



 Její trénink se blížil do konce, když ji šéftrenér Ondřej Rybář ještě ponoukl: „Dej si ještě pár kol před stadionem a já ti budu stopovat střelbu jo? Gabriela Soukalová kývla a šla do toho.

„26,5 jo?“ zakřičel na ní po první střelbě. A brzy přišla další čísla: 29,3, 27,1… ba co víc, česká biatlonistka každou z těch položek vestoje vybílila bez jediné chyby.

Na mistrovství světa zatím zabrala čtvrté či páté místo, stále je bez medaile, ale ještě ji dnes zbývá poslední šance. Rozloučit se se šampionátem bednou a prolomit český medailový půst na MS. Tahle naděje má název: závod s hromadným startem.

Vše o MS v biatlonu »

„Je pravda a sama podle sebe vím, že když už jsem kolikrát měla závod vzdaný předem a byla smířená, z toho nic výrazného nebude, tak se dařilo, až jsem sama nechápala, kde se to ve mně vzalo. Snad to tedy bude v neděli dobrý,“ přála si Soukalová.

Stejně jako celý tým, i ona v sobotu brzy ráno zažila brzký ranní budíček, kdy se v jejich hotelu spustil požární poplach poté, co si jeden z hostů zapálil na pokoji cigaretu.

„Pořádně jsem se ale probudila až při chůzi do recepce, byla jsem hrozně rozespalá,“ smála se. „Nakonec jsem se však vyspala dobře. Bude tak hrát velkou úlohu abych si odpočinula i před závodem. Doufám, že vše půjde tak, jak má a budu se cítit tak dobře, jako před štafetou,“ přála si.

Střelecká forma se vrátila

Právě ženská štafeta ukázala, že se ji k běžecké formě vrátila i ta střelecká. Byť Češky po kolapsu Lucie Charvátové skončily šesté, Soukalová nechybovala ani jednou z deseti ran a měla nejrychlejší běžecký čas ze všech biatlonistek, které se do závodu vydaly.

„Hrozně jsem se vydala a snažila se dohnat každou sekundu. Bavilo mě to a s Ondrou Rybářem jsme si povídali, že to bylo i jako rozjetí před masákem,“ přiznala Soukalová, která tak možná dodrží i rituál a vezme si do závodu, stejně jako ve štafetě, modré náušnice, které ji přinesly úspěch.

„Dostala jsem je od jedné fanynky. Líbily se mi, tak jsem si řekla, že udělám změnu. Uvidíme podle nálady, jaké si tedy vezmu,“ usmála se.

Jakou má však šanci, je pro všechny zúčastněné tabu. Šampionát už totiž drsně ukázal, že se na prognózy nehraje. A to i navzdory pozitivní bilanci, kdy Soukalová v závodech s hromadným startem stanula v této sezoně ze čtyř závodů třikrát na stupních vítězů a v disciplíně drží červený dres o 22 bodů před Marií Dorinovou-Habertovou.

Gabriela Soukalová na MS
Smíšená štafeta: 6. místo, střelba: vleže 0+0, vestoje 0+0

Sprint: 4. místo, střelba: vleže 1, vestoje 0 

Stíhací závod: 11. místo, střelba: vleže 2+2, vestoje 0+1 

Vytrvalostní závod: 5. místo střelba: vleže 1+0, vestoje 0+1 

Štafeta žen: 6. místo, střelba: vleže 0+0, vestoje 0+0

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI K BIATLONOVÉMU MISTROVSTVÍ SVĚTA V NORSKU ČTĚTE V NEDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT. 

Virtuoska Soukalová: Podívejte, jak vystřihla Smetanovu Vltavu
Video se připravuje ...

Vyčerpaná Gabriela Soukalová (vzadu) poslala na trať v ženské štafetě na MS třetí členku českého týmu Lucii Charvátovou
Vyčerpaná Gabriela Soukalová (vzadu) poslala na trať v ženské štafetě na MS třetí členku českého týmu Lucii Charvátovou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud