9. února 2019 • 09:00

Změny na SP biatlonistů v Kanadě. Posunuté sprinty se zase odsunuly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mráz dosahující až k minus 30 stupňům Celsia si vynutil úpravu programu Světového poháru v biatlonu v Canmore. Čtvrteční vytrvalostní závody se musely zkrátit, štafety se posouvaly na pátek a nejdříve na sobotu posunuté sprinty se odsunuly zase na naděli, která byla jakýmsi rezervním dnem.



V Canmore v provincii Alberta panuje arktické počasí, kvůli němuž byl mimo jiné zrušen úterní zahajovací ceremoniál. Sportovci se před mrazem chrání, jak se dá. Obličej si hodně z nich pokrývá speciálními náplastmi a trénují oblečeni do více vrstev než obvykle. "Naší hlavní prioritou je ochránit zdraví sportovců a zajistit spravedlivé a bezpečné závody," uvedl šéf závodů Mezinárodní biatlonové unie (IBU) Borut Nunar.

Kvůli mrazům byly zkráceny čtvrteční vytrvalostní závody. Muži jeli 15 km místo 20, ženy 12,5 km místo 15. Markéta Davidová zazářila druhým místem (Více čtěte ZDE >>>) V pátek, jenž měl být volným dnem, se jely štafety.

Na neděli plánované závody s hromadným startem se změnily na kratší sprinty a byly posunuty na sobotu, jenže kvůli extrémně nízkým teplotám se zase musely odsunuout zpět na neděli.

Do Canmore odletěli čtyři čeští biatlonisté a pět biatlonistek. Chybí Ondřej Moravec, jenž se bude snažit najít běžeckou formu před MS, po zranění zad se vrací Michal Šlesingr.

Program Světového poháru v biatlonu v Canmore

Neděle (přímé přenosy na ČT sport)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud