16. prosince 2022 • 15:30

Davidová ve sprintu šestnáctá, Jisslová střílela čistě. Slaví Švédky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

České biatlonistky se ve sprintu Světového poháru v Annecy do první desítky neprosadily, nejlepší byla šestnáctá Markéta Davidová. Pětadvacetiletá závodnice udělala na střelnici jednu chybu vestoje a nenavázala po týdnu na druhé místo z Hochfilzenu. Pro první individuální vítězství v kariéře si dojela Švédka Anna Magnussonová před krajankou Linn Perssonovou. Třetí byla Němka Denise Herrmannová-Wicková.



Davidová ztratila na Magnussonovou 51 sekund a měla 19. běžecký čas. Bodovala také na střelnici bezchybná Jessica Jislová, která skončila šestadvacátá. Lucie Charvátová byla po čtyřech chybách 67., Eliška Václavíková obsadila 78. místo.

Davidová vyrazila do závodu s číslem 33. První položku odstřílela bez chyby za 24 sekund. Při další střelbě vestoje jí ale „nespadla“ těsná druhá rána a musela na trestné kolo..„Necítila jsem, že by to byl kalibr. Vím, že rána byla nahoře a byla přejetá. Trochu tady s tím bojuju. Přijde mi, že terče jsou tu malinko níž a to mi nevyhovuje,“ řekla Davidová České televizi.

Od první desítky dělilo biatlonistku z Janova nad Nisou téměř patnáct sekund. V pořadí Světového poháru klesla Davidová z pátého na sedmé místo. „Na trati to ale bylo strašně těžké. Já jsem chtěla, ale moje nohy ne. Musíme se spolu přes noc domluvit, aby zase zítra fungovaly. Dnes to bylo ukrutně těžké,“ doplnila držitelka dvou pódií v této sezoně.

O tři roky starší Jislová zaznamenala nejlepší výsledek v tomto ročníku. Dosud byla nejlépe devětadvacátá ve stíhacím závodě v Hochfilzenu. „Se střelbou jsem naprosto spokojená. Trať ale byla těžká. Sníh je hrabavý a bralo to více sil než obvykle. Kdyby to bylo do dvacky, byla bych ráda, ale vzhledem k tomu, jak zatím sezona probíhala, tak jsem spokojená,“ uvedla Jislová.

Sedmadvacetiletá Magnussonová zvítězila díky stoprocentní střelbě a čtvrtému nejrychlejšímu běhu. V posledním kole měla nelepší čas ze všech. „Jsem trochu v šoku. Tohle jsem vůbec nečekala. Cítila jsem se ale velmi dobře a měla skvělé lyže,“ řekla.

O nečekaný výsledek se postarala také domácí Francouzka Sophie Chauveauová, která do poslední chvíle atakovala stupně vítězů a skončila čtvrtá.

Program v Annecy bude pokračovat v sobotu stíhacími závody mužů a žen.

SP v biatlonu v Annecy (Francie):

Ženy - sprint (7,5 km): 1. Magnussonová 21:04,7 (0 tr. okruhů), 2. Perssonová (obě Švéd.) -12,8 (1), 3. Herrmannová-Wicková (Něm.) -15,2 (1), 4. Chauveauová -19,9 (0), 5. Ederová (Fin.) -21,3 (1), 6. Vittozziová (It.) -31,8 (0), ...16. Davidová -51,5 (1), 26. Jislová -1:02,7 (0), 67. Charvátová -2:31,8 (4), 78. Václavíková (všechny ČR) -3:17,6 (2).

Průběžné pořadí SP (po 6 z 21 závodů): 1. Simonová (Fr.) 336, 2. Herrmannová-Wicková 300, 3. Vittozziová 282, 4. Tandrevoldová (Nor.) 268, 5. Perssonová 264, 6. E. Öbergová 255, ...7. Davidová 251, 44. Jislová 27, 52. Voborníková 12, 61. Václavíková 2.

Eva Puskarčíková o Annecy: Biatlonový cyklokros a zmrzlí trenéři
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud