21. prosince 2019 • 12:30

Ledecká má volno. Sjezd ve Francii byl kvůli špatnému počasí zrušen

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli špatnému počasí byly zrušeny oba dnešní sjezdy Světového poháru v alpském lyžování. Ženy včetně vedoucí ženy disciplíny Ester Ledecké přišly o závod ve Val d'Isere, muži nejeli ve Val Gardeně. Zda budou závody nahrazeny, zatím Mezinárodní lyžařská federace (FIS) neuvedla.



Oba sjezdy se nemohly odjet kvůli hustému sněžení a dešti v nižších polohách, v italské Val Gardeně navíc viditelnost kazila mlha. FIS nejprve starty plánované na dopoledne posunula, vzhledem ke špatné předpovědi je poté zrušila.

Ledecká měla dnešní závod v Savojských Alpách absolvovat s červeným číslem vedoucí ženy hodnocení disciplíny, které si vybojovala díky vítězství a čtvrtému místu v úvodních sjezdech sezony v Lake Louise. V jediném oficiálním tréninku ve Val d'Isere zajela dvojnásobná olympijská vítězka ve čtvrtek čtvrtý čas.

V neděli je na stejném místě na programu kombinace, jejíž konání je také nejisté.

Muži měli ve Val Gardeně problémy už během pátečního superobřího slalomu, jenž byl několikrát přerušen, trval více než tři hodiny a ani ho nestihli odjet všichni přihlášení závodníci.

Kolotoč mužského SP se přesune do nedaleké Alta Badie, kde je na programu v neděli klasický a v pondělí paralelní obří slalom. Podmínky v tomto středisku by měly být příznivější než ve Val Gardeně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud