10. února 2019 • 13:44

Ledecká skončila ve sjezdu na MS 17., loučící se Vonnová získala bronz

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Američanka Lindsey Vonnová uzavřela bohatou kariéru nečekaným bronzem ve sjezdu na mistrovství světa ve švédském Aare. Zlato objájila Ilka Štuhecová ze Slovinska. Na zkrácené trati porazila o 23 setin Švýcarku Corinne Suterovou, která už na šampionátu ve Švédsku získala bronz v super-G. Ester Ledecká obsadila sedmnácté místo.



Kvůli mlze a silnému větru pořadatelé opět zkrátili trať zhruba o 500 metrů. Čtyřiatřicetiletá Vonnová na ni vyrazila hned jako třetí a díky skvěle zajeté spodní partii dlouho figurovala na prvním místě. Vítězka 82 závodů Světového poháru sice klesla na třetí příčku, ale celkově jedenáctou medaili z MS a olympijských her si už vzít nedala, což bylo po problémech, které ji v poslední sezoně provázely, velké překvapení.

Osmadvacetiletá Štuhecová měla ze všech nejrychlejší horní pasáž a zopakovala sjezdařské zlato, což se na MS naposledy povedlo Švýcarce Marii Walliserové v roce 1989 ve Vailu. Mistryně světa z roku 2017 ze Svatého Mořice vynechala olympijskou sezonu kvůli přetrženým vazům v koleně, ale letos se vrátila ve velké formě. Vyhrála sjezd v italské Val Gardeně a dnes úspěšný comeback dovršila.

Pro Ledeckou zůstává v této sezoně nejlepším výsledkem ve sjezdu osmé místo z Cortiny d'Ampezzo. Ještě v polovině trati to vypadalo na první desítku, ale v závěru česká reprezentantka ztratila a skončila sedmnáctá, tedy o dvě místa hůře než v kombinaci.

Závod se vůbec nepovedl favorizovaným Rakušankám, které kralují pořadí Světového poháru. Stephanie Venierová, před dvěma lety stříbrná, skončila o čtyři setiny pod stupni vítězů, Ramona Siebenhoferová a Nicole Schmidhoferová až na konci první desítky.

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Aare (Švédsko):

Ženy - sjezd:

1. Štuhecová (Slovin.) 1:01,74, 2. Suterová (Švýc.) -0,23, 3. Vonnová (USA) -0,49, 4. Vernierová (Rak.) -0,53, 5. Mowinckelová (Nor.) -0,59, 6. Delagová (It.) -0,62, 7. Siebnehoferová (Rak.) -0,64, 8. Gutová-Behramiová (Švýc.) -0,78, 9. Tipplerová a Schmidhoferová (obě Rak.) obě -0,81, ...17. Ledecká (ČR) -1,17.

Lindsey Vonnová si užívala poslední medaili v kariéře
Lindsey Vonnová si užívala poslední medaili v kariéře

SVĚTOVÉ HVĚZDY V ČESKU
Po 8 letech se do Špindlerova Mlýna vrací Světový pohár v alpském lyžování. Světové hvězdy v čele s Mikaelou Shiffrinovou a Petrou Vlhovou budou 8. a 9. března 2019 soupeřit v obřím slalomu a slalomu. Jedna z nejvýznamnějších sportovních akcí pořádaná na území ČR v roce 2019 slibuje jedinečnou podívanou v moderním Skiareálu Špindlerův Mlýn, a to nejen v samotných závodech, ale rovněž i v rámci doprovdoných aktivit. Veškeré informace najdete na stránkách https://www.worldcup2019.cz/.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud