13. března 2015 • 15:32

Bauerovo loučení s kariérou ve Světovém poháru: Čeká Holmenkollen

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší místo na poslední leč si běžec na lyžích Lukáš Bauer nemohl vybrat. V sobotu (14.30, PP Eurosport) se na slavném Holmenkollenu v Oslu postaví ke svému poslednímu startu kariéry ve Světovém poháru. Rozloučí se v závodě na 50 kilometrů bruslením s hromadným startem.



Když před dvěma týdny na světovém šampionátu ve Falunu Lukáš Bauer oznamoval své rozhodnutí ukončit reprezentační kariéru, přitočil se k němu jeden z norských novinářů a řekl: „Měl byste přijet ještě do Osla, fanoušci by se s vámi rádi rozloučili.“

A Bauer tohle přání bláznivému lyžařskému národu splní. V sobotu odpoledne poběží slavný maraton na Holmenkollenu, kde už v minulosti vybojoval druhé a třetí místo. „Těším se na poslední závod Světového poháru. Dopředu vím, že to bude bolet. Chuť bojovat a se vztyčeným praporem dojet sezonu, je,“ říká Bauer.

Sedmatřicetiletý lyžař musel v letošní zimě překonat zdravotní potíže, kvůli nimž přišel o dva měsíce závodění. Na mistrovství světa ve Falunu se ale opět představil ve vrcholné formě, na bruslařské patnáctce se ukázal sedmým místem a na klasické padesátce s hromadným startem vybojoval stříbrnou medaili.

Se Světovým pohárem se rozloučí v sobotu

„S úspěchem bylo spojených spousta povinností. Takhle výborný výsledek na takhle sledované akci jsem si chtěl užít,“ líčil Bauer, který už minulý víkend skončil devátý na klasické patnáctce v Lahti.

Se Světovým pohárem se Bauer s největší pravděpodobností rozloučí v sobotu na Holmenkollenu. Se závodní kariérou sice ještě končit nehodlá, od příští sezony se ale chce soustředit na maratonskou sérii Swix Ski Classic, v níž je zároveň ředitelem týmu Pioneer Investments. Bauer nevylučuje, že si někdy v budoucnu ještě závod Světového poháru zajede, nebude to ovšem už jeho priorita. A už se to nikdy nemusí stát.

„Určitě to v tuhle chvíli nevidím, že bych se měl cíleně zaměřovat na svěťáky. Byť je to pro mě velký svět, ale už je čas dělat něco jiného,“ říká Bauer.

V neděli se na Holmenkollenu jede ženská třicítka, chybět nebude ani Eva Vrabcová-Nývltová.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud